Szacuny
0
Napisanych postów
157
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
4592
Cześć mam 17 lat, w rok przytyłem kilkanaście kg. To dość sporo.
Od początku grudnia jestem na redukcji, w końcu mam z czego redukować.
Niestety przez to masowanie pojawiły mi się rozstępy na biodrach, narazie są czerwone, świeże.
Czy jeśli zacznę spalać teraz tłuszcz to jest szansa, że one znikną albo chociaż zmniejszą się?
Jak na przyszłość mogę zapobiec takim rozstępom?
Szacuny
8500
Napisanych postów
81772
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
691751
Moga się jeszcze nawet powiększyć Można powiedzieć, że istnieje przynajmniej kilka skutecznych metod walki z rozstępami, przy czym pogodzić raczej należy się z tym, że ich całkowite usunięcie jest raczej nierealne. Przy pomocy techniki laserowej czy metody takiej jak dermabrazja można sprawić, że rozstępy staną się niemal zupełnie niewidoczne. Niestety większość takich zabiegów jest relatywnie droga, a całkowity koszt kuracji może sięgać kilku tysięcy złotych. Lepiej zapobiegać i nie dopuszczać do gwałtownych skoków wagi ciała .
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11107
Napisanych postów
158199
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1225628
w mojej opinii nie, smaruj powstale rozstepy bio-oil bardzo dobrze sprawdza sie na blizny i rozestepy, co wiecej do diety dorzuc wieksza ilosc kolagenu i witaminy typu C, aby wesprzec tworzenie sie skory przy budowaniu masy. co wiecej na rozstepy masz jeszcze dobra masc, ktora nazywa sie cerkoderm.
no i ozostaje jeszcze kwestia masy z glowa jak i przyjrzeniu sie samej diecie, czy zwiera odpwoiednia podaz bialka, jak i mikro elementow, tore beda wzmacnialy skore. mozesz delikatnie masowac miejsca w ktorych powstaja rozestepy