Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11102
Napisanych postów
51209
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jak robicie rozpiętki hantlami? Chodzi mi o pewien szczegół. Otóż, czy robicie do końca, tak aby hantle "się złączyły" /doprowadzając tym samym do pewnego rozluźnienia mięśnia piersiowego/, czy też zatrzymujecie na szerokość klatki /w momencie szczytowego napięcia/. (Bo ja zatrzymuję)
Co o tym sądzicie?
"Nawet najgorsza bestia ma w sobie odrobinę litości.
Ja jej nie mam, więc nie jestem bestią."
Szacuny
6
Napisanych postów
4270
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
32466
Ja robie w taki sposob , ze stykam hantelki nad klatka piersiowa , ale czy napweno dobrze to robie to nie jestem pewnien :P
Pozdrawiam ceo
"Never Give UP"
"After the rain ,comes the sun"
----------------------------- Pozdrawiam ceo
Doradca w dziale "Trening"
Doradca w dziale "Kulinaria"
Pomoz glodnemu dziecku http://www.pajacyk.pl
Szacuny
18
Napisanych postów
3951
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
21363
Ja robie prawie do momentu zetknięcia się ze sobą hantelek i opuszczam do samego końca, by maksymalnie rozciągnąć mięśnie po wyciskaniu. Dzięki zbliżaniu do siebie rąk z ciężarem buduje się tzw. przez niektórych rowek i w tym momencie staram się na chwilę spinać mięśnie.
Ale każdy ma swoje metody treningu więc wybór należy do Ciebie.
Pozdrawiam.
"Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy"
"Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy" @ doradca w suplementacji @
Członek mafia.suple.hardcor.pl
11102
Napisanych postów
51209
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Musisz robic to w taki sposob aby caly czas miec kontrole na miesniami i nie pozwolic im sie rozluznic wiec na pewno nie bedzie dobre odbijanie sztangielek od siebie po po pierwsze to Ci dekoncentruje a po drugie pozwala miesniom sie rozluznic.
Wykonuj to cwiczenie w umiarkowanym tempie ze stalym napieciem miesni.W szczytowym momencie gdy sztangielki stykaja sie ze soba zatrzymaj je na 2 sekundy i napnij klate.
To tyle.
11102
Napisanych postów
51209
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dla mnie priorytetem jest utrzymanie napięcia mięśni w całym zakresie ruchu, ale jeśli doprowadzam prawie do zetknięcia hantli /wówczas hantle porusząjąc się po łuku zaczynają lekko opadać w dół/ - mięśnie częściowo się rozluźniają.
Sytuacja jest o wiele bardziej korzystna jeśli robię pochodne ćwiczenie na maszynie siedząc - wówczas mięśnie są napięte do samego końca.
Myślę, że przy rozpiętkach hantlami będę robił tak jak wcześniej, a na siedząco na maszynie - do końca /czyli bez zmian/.
Dzięki za odpowiedzi.
"Nawet najgorsza bestia ma w sobie odrobinę litości.
Ja jej nie mam, więc nie jestem bestią."