SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Rostbef Wolowy problem

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 931

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 40 Wiek 26 lat Na forum 288 dni Przeczytanych tematów 1352
Witam. Zakupiłem dzisiaj około 0,5kg rostbefu wołowego. Szukam jakiegoś ciekawego przepisu. Ważne żeby nie był jakiś skomplikowany, bo nie mam jutro zbytnio czasu na jakieś wykwintne żarełko.Czekam na jakieś ciekawe propozycje. Dodam tylko, że Jestem na masie, ale też żeby w waszych propozycjach nie było 100g produktu w czym 80g tłuszczu... :p
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2853 Napisanych postów 39835 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 315513
Stek

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
Instruktor Kulturystyki

http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 1013 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 27345
Rostbef świetnie nadaje się do pieczenia, najlepiej w niskiej temperaturze: solisz, pieprzysz grubym pieprzem, nacierasz musztardą. Wrzucasz do pieca rozgrzanego na 180*c, po 5 minutach zmniejszasz temperaturę do 60*c i pieczesz jeszcze ok godzinę w zależności czy jest cienki czy gruby. Po upieczeniu niech odpocznie z 10 minut zanim przekroisz. Można też rzucić od początku na temperaturę 60-70*c i piec ok 4-6h. Jeśli masz sondę to nastawiasz na 57*c w środku. pozdro!





Zmieniony przez - major161 w dniu 2018-01-19 00:18:42
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5852 Napisanych postów 5046 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 258850
po prostu stek z patelni, ktoś ostatnio na forum polecał (chyba georgu, ale nic nie daję uciąć) aplikację na telefon z Sokołowa, gdzie wprowadza się grubośc, rodzaj mięsa itp. i ponoć wychodzą perfekto
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2853 Napisanych postów 39835 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 315513
Si, to ja Aplikacja rzeczywiście rewelacyjna

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
Instruktor Kulturystyki

http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 40 Wiek 26 lat Na forum 288 dni Przeczytanych tematów 1352
Dużo jest teorii na temat tych steków. Nie zasalać przed smażeniem, inni mówią że zasalać. Naczytałem się tyle, że zgłupiałem więc zrobiłem po swojemu. Doprawiłem solą, oraz pieprzem, trochę bazylii + oregano (nie dużo). Surówka z kapusty pekińskiej, pomidory, ogórek świeży. Do tego zrobiłem dip coś a'la sałatka Colesław, tylko że bez majonezu. Ryż się gotuje, zobaczymy jak te mięsko się "zgrilluje" na patelni grillowej. Dzięki wariaty za rady, w przyszłości pewnie skorzystam z jakichś waszych ciekawych pomysłów. Dziś na szybko, bo czasu mało.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak stosować różnego rodzaju sosy, co zrobić aby nie przegiąć?