Witam, jakieś 2 tyg temu zakupiłem Thermal Pro zachęcony relacjami ludzi, jak to się po nim pięknie chudnie, Ponieważ nigdy nie miałem ładnego brzuszka a męczę sie już dość długo na siłowni, postanowiłem sobie pomóc. Jeśli chodzi o siłownię to bawię się w to ponad 6 lat więc wiem jak sobie ćwiczenia rozłożyć, jeśli chodzi o dietę to jestem inżynierem technologi żywności i żywienia człowieka <lol> (niebawem magister) więc o układanie sobie diet i liczenie kalori nie muszę nikogo prosić.
Jak barałem: pierwsze trzy dni po jednej nadczo, pół godziny przed śniadaniem, następne 6 dni dwie dziennie, rano nadczo i około południa, teraz zaczynam brać 3 dziennie, 9 rano, 12:00, 15:00
Fotki które zamieszcze to efekt po 8 dniach.
Moja dieta to głównie tuńczyk w kawałkach 130g (puszka w netto 2,29:) )
Twaróg chudy 200g (1,49 w netto)
Jaja 3 szt dziennie
Minimum litr maślanki, bądź innego mlecznego napoju fermentowanego, rzadko mleko,
Jeśli chodzi o pieczywo to przeważnie ciemne, żadnych bułek ani tym bardziej maślanych,
Przykładowy obiad: około 120g ryżu jedna średnia marchew starta, chude mięsko z drobiu lub ryba, czasem schab, maślanka 0,3l do picia
Aha moje zapotrzebowanie przy takim wysiłku to około 4600kcal, ja spożywam około 3200kcal i jest mi z tym dobrze, wiem że mało ale cóż, nie będę się opychał
Oprócz termy biorę aspargin 2x dziennie 1 tabl, 1 dziennie po śniadaniu Chrom PLUS, multivitaminę oraz wapń (nigdy razem z asparginem gdyż są one antagonistami podczas wchłaniania w kosmku jelitowym. czyli wchłonie się albo jeden albo drugi - ilość przenośników do enterocytów ograniczona)
Żadnych słodyczy, alkoholu, dojadania, smażonych potraw, tylko chude mięsko i wcale nie 2,5g białka na kg masy ciała (tylko niepotrzebnie się zakwasza organizm i obciąża nerki) tylko ok 1,8g kg masy ciała
Nie stać mnie, ani nie mam zamiaru kupować drogich odżywek białkowych, jeśli mam znacznie lepsze produkty niż chemiczne izolaty w podobnej lub niższej cenie, trzeba doceniać wartość natury
Chciałem powiedzieć tym samym że w ramieniu, klatce czy barkach nie straciłem ani centymetra, co świadczy o tym iż mięśnie nie spadają (wiem efekt antykataboliczny EFKI) za to w udach poleciało 3cm, pasie 4-5cm, biodrach 3cm
uda przed 61cm po 58cm
brzuch przed 94cm po 89cm
biodra przed 104 po 101cm
klatka przed 119cm po 119cm
biceps przed 42cm po 42cm
Waga przed to około 95-96kg
ile teraz? jutro się okaże, na siłowni jest waga.
Jeśli chodzi o trening, biegam co drugi dzień 30min non stop czyli około 6-6,5km (pali się przy tym około 2000 kcal) później 400m marszu i znów jakieś 2km biegania. Pięknie się człowiek po tym poci,
Pomyśleć że w podstawówce jako jedyny z klasy nie przbiegłem 300m, padłem po ok 150 i powiedziałem że dalej się nie ruszam
4 razy w tygodniu chodzę na siłownię, z każdego cwiczenia zdjąłem obciążenie około 20% robię max 45-50 sek przerw i robie więcej ruchów, na końcu robię brzuszki super serie około 10 serii później na 30 min na rowerek stacjonarny ostrym tempem, aż ze mnie leci,
Podsumowując jestem zadowolony z dotychczasowych efektów, w razie pytań walcie śmiało, oto moje fotki przed termą i po 8 dniach brania.
Aha jeśli chodzi o efekt pobudzenia to miałem go przez pierwsze 2 dni, teraz to bym tylko spał po takim maratonie, chociaż jak biegam i nie wezmę przed thermy, to znacznie mniej wytrzymały jestem
Jeśli chodzi o to co zauważyłem to głównie coraz więcej żył pojawiających się zwłaszcza na bicepsie i barkach, jak równierz dziurkę dalej w pasku się zapinam i znacznie lepiej czuję się w spodniach (nie są jak lajkry)
P.S. Proszę się nie śmiać ze mnie zostawiam twarz aby było widać że to naprawdę ja na obu fotkach, aha różnica w budowie to zapewniam że nie gra cieni i światła, pozdrawiam wszystkich Thermal-Maniaców
Jeśli macie jakieś pytanka, chętnie udzielę, zwłaszcza jeśli chodzi o żywienie
Wszelka krytyka mile widziana
2