Chciałam się Was drogie Panie doradzić... Od dłuższego czasu zastanawiam się, czy mam podjąć walkę z tłuszczem, czy też postawić na rekompozycję ciała? Bardzo proszę o doradzenie ile kcal mam przyjmować, jak rozłożyć BTW? Co do treningów to ćwiczę w domu 3* w tyg. trening siłowy z użyciem hantli żeliwnych o wadze 12, 14, 16 kg. Cardio również wykonuję - zazwyczaj jeżdżę 2-3 razy w tyg. na rowerku stacjonarnym przez ok. 40-60 min.
Moim celem jest umięśnić/wyrzeźbić ciało, wyrównać pośladki, mieć płaski brzuch, jędrne uda (szczególnie wewnętrzna strona ud).
Waga : 42,6
Wzrost : 156
Obwód w biuście(1) :
Obwód pod biustem : 95
Obwód talii w najwęższym miejscu (2): 62,5
Obwód na wysokości pępka : 74
Obwód bioder (3): 90
Obwód uda w najszerszym miejscu: 46,5
Obwód łydki : 32
W którym miejscu najszybciej tyjesz : brzuch, uda
W którym miejscu najszybciej chudniesz : ramiona, piersi
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: (jak często) Ćwiczę 3 razy w tyg. siłowo z użyciem hantli żeliwnych, a także 2-3 razy w tyg. wykonuję cardio na rowerze stacjonarnym - czasami zamieniam na interwały
Co lubisz jeść na śniadanie: kanapki (używam chleba orkiszowego), jajecznicę, czasami owsiankę lub domową granolę.
Co lubisz jeść na obiad : makaron pełnoziarnisty, ryż brązowy, kaszę gryczaną/jaglaną.
Co jako przekąskę : jogurt naturalny z wiśniami/truskawkami/jagodami, orzechami
Co jako deser : jabłko, koktajle owocowo-warzywne
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia: genetycznie uwarunkowane wrzody żołądka
czy regularnie miesiączkujesz: tak
czy bierzesz tabletki hormonalne: nie
czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza: tak (lanzul)
czy rodziłaś: nie
Preferowane formy aktywności fizycznej: ćwiczenia w domu z użyciem hantli żeliwnych, kettlebell, obciążników na stopy/ręce o wadze 2,5 kg, rowerek stacjonarny, ćwiczenia z użyciem piłki.
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Stosowane wcześniej diety : 1300/1400 kcal
Moje obecne wyniki:
Tkanka Tłuszczowa /TT/:
Wskaźnik TT: 22,2%
Masa TT: 9,4 kg
Czysta masa: 33,2 kg