...
Napisał(a)
Chce się zapytać które rękawicę są lepsze ? Mam zamiar kupić rękawicę są lepsze czy MMA czy bokserskie ? Doradzicie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Jeśli w grę będzie wchodził parter to oczywiście do mma.
Z doświadczenia jednak wiem (chodziłem na mma), że jak bijesz się w stójce, to na sparingi lepsze są rękawice bokserskie, no chyba, że bijesz się w dobrym kasku, albo lubisz jak ktoś Cię okłada po gębie
Co do kontuzji, to myślę, że autorowi chodziło nie o kontuzję nadgarstków, tylko nosa itp, bo jak wiadomo, rękawice do mma amortyzują zdecydowanie słabiej.
No ale jak już pisałem, rękawice do boksu nie nadają się do parteru i tu właśnie jest ten haczyk.
Pozdrawiam
Z doświadczenia jednak wiem (chodziłem na mma), że jak bijesz się w stójce, to na sparingi lepsze są rękawice bokserskie, no chyba, że bijesz się w dobrym kasku, albo lubisz jak ktoś Cię okłada po gębie

Co do kontuzji, to myślę, że autorowi chodziło nie o kontuzję nadgarstków, tylko nosa itp, bo jak wiadomo, rękawice do mma amortyzują zdecydowanie słabiej.
No ale jak już pisałem, rękawice do boksu nie nadają się do parteru i tu właśnie jest ten haczyk.
Pozdrawiam
Ciągły trening w drodze do chwały, świat jest zbyt duży, żeby być małym.
...
Napisał(a)
Zależy jaki masz cel ? Co chces z nimi robić?
Czego dałeś ludzią więcej ? Pomocy czy krzywdy ?
...
Napisał(a)
zależy co chcesz trenować... Jak boks, muay thai, lub kickboxing to rękawice bokserskie a jak mma, kravmagę to rękawice do MMA
Pomogłem? to daj SOG'a :)
...
Napisał(a)
Chodzilem 2 lata na boks a później rok na muay thai i więcej będę bił worek. Ale będę starał się robić różne sparingi bardziej w MMA
...
Napisał(a)
Jak tak pod "wygłupy" i sparingi z kolegami, to MMA lepsze, chyba ze obierzesz tylko jeden kierunek treningów, to wtedy zależy od wyboru 

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂
Il███████████████████
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.
:'-(
...
Napisał(a)
Słyszałem że w rękawicach do MMA można się szybciej nabawić kontuzji różnych dlatego się chce was zapytać bo jak dla mnie to rękawice MMA są lepsze ale jeśli miałbym mieć jakieś kontuzję to wole nie ryzykować
...
Napisał(a)
Zależy doc czego będziesz ich używał:
Jeśli ty bedziesz 'walczył' w nich to do mma
Jeżeli 2 osoboa bedzie je miała i waliła CIe po mordzie gdy bedziesz coś źle wykonywał to do boksu.
Zmieniony przez - tomekm2012 w dniu 2012-01-31 19:00:49
Jeśli ty bedziesz 'walczył' w nich to do mma
Jeżeli 2 osoboa bedzie je miała i waliła CIe po mordzie gdy bedziesz coś źle wykonywał to do boksu.
Zmieniony przez - tomekm2012 w dniu 2012-01-31 19:00:49
Polecane artykuły