Kupiłem sobie też plastikowy fałdomierz (nie wiem na ile jest to wiarygodne) ale wg metody -> Jackson/Pollock 3-Site Caliper Method
wyszło mi aktualnie że mam 9.2% BF
Pytanka:
1. Na ile to wygląda BF'a aktualnie?
2. Dalej redukować czy już +300 kcal i powoluuutu budować? (jest jeszcze fatu troche na boczkach i okolicach pępka)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6036
Napisanych postów
61481
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
764604
Bardzo fajna przemiana bo teraz sylwetka z ulanej wygląda po prostu fajnie i sportowo, ale tak jak wyżej powiedziane nie będziesz miał 10% bf lub mniej, ja bym obstawiał koło 13% tak na oko.
Jednak co dalej robić z sylwetką zależy od Ciebie, jak się chcesz wyciąć tak solidnie czyli powiedzmy poniżej tych 10% to musisz jeszcze dociąć, natomiast jeśli, aż tak Ci nie zależy na takim niskim poziomie bf to już możesz delikatnie wchodzić na masę i budować masę mięśniową, ale żeby to była masa dobrej jakości.
1
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!
Szacuny
60
Napisanych postów
175
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
1511
Ja bym zszedł do tych 10% , żeby poprawić wrażliwość insulinową i masować z naprawdę bardzo porządnymi efektami, tak to zaraz znowu zaleje się i błędne koło...
30102
Napisanych postów
20904
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
272428
Jak wyzej , do 10% jeszcze trochę brakuje ale warto teraz poświęcić trochę czasu i dociąć ( tym bardziej że pogoda sprzyja redukcji i na lato się nie zapowiada szybko ) potem będzie ci łatwiej lepszą mase robić
6036
Napisanych postów
61481
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
764604
Po takiej redukcji jak dotąd została przeprowadzona to wrażliwość insulinowa i tak będzie na fajnym poziomie.
Z drugiej strony jeśli redukcja idzie dobrze to żal nie wykorzystać potencjału i się dociąć do niższego poziomu tłuszczu bo to też będzie doświadczenie na przyszłość i łatwiej Ci będzie przeprowadzić kolejne redukcje.
Ważne żebyś kontrolował żeby to faktycznie szło do przodu bo jak będziesz stał w miejscu przez jakiś czas to znaczy, że organizm strajkuje i trzeba będzie wprowadzić jakieś zmiany.
1
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!