Od jakiegoś czasu Was podczytuję i w końcu nadszedł ten czas, kiedy postanowiłam się wziąć za siebie. Nie dla innych, ale tym razem w końcu dla mnie, żebym czuła się lepiej i nie wstydziła się własnego ciała,.
Wcześniej moja dieta opierała się raczej na zasadzie jojo - 3dni zdrowego odżywiania, 3dni napadów na słone i słodkie :/ Jeśli nie jem niczego "chemicznie' słodkiego to mam spory problem z przekraczaniem 1600kcal (posiłki, które wrzuciłam w dzienniku całkowicie mi wystarczają i czuję się po nich pełna).
****DANE PODSTAWOWE***************************************
NICK: nightsky
NIEPRZERWANY[CAŁKOWITY] STAŻ TRENINGOWY: 6 lat tańców (salsa, samba, merengue), pół roku ćwiczeń pod okiem trenera
****PARAMTERY OBWODÓW*************************************
WAGA CIAŁA: 90
WZROST: 165
OBWÓD RAMIENIA (BICEPS): 35
OBWÓD ŁYDKI: 44
OBWÓD UDA: 71
OBWÓD BIODER: 120
OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA: 106
OBWÓD TALI: 103
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ: 119
****CEL*************************************************
CO CHCESZ OSIĄGNĄĆ PO PRZEZ DIETĘ I TRENING? Chcę zrzucić zbędne kilogramy - poprawić wygląd i stan zdrowia. Poza tym, chcę się nauczyć zdrowego stylu, życia, tak żeby kontynuować go po zakończonej diecie.
****STAN ZDROWIA*****************************************
CHOROBY PRZEWLEKŁE: BRAK
PRZEBYTE KONTUZJE: BRAK
WADY POSTAWY: BRAK
ALERGIE: Bardzo uczulają mnie grzyby
PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: BRAK
CZY REGULARNIE MIESIACZKUJESZ? NIE
CZY PRZYJMUJESZ TABLEKI ANTYKONCPECYJNE? NIE
CZY PRZYJMUJESZ LEKI Z PRZEPISU LEKARZA? NIE
****PYTANIA DODATKOWE**********************************
CZY STOSUJESZ SUPLEMENTY: NIE
CZY STOSOWAŁAŚ DO TEJ PORY JAKIEŚ DIETY (JAKIE/KIEDY/JAK DŁUGO): próbowałam diety owocowo-warzywnej i sokowej, ale nie byłam w stanie na nich przetrwać tygodnia, dodatkowo 4lata temu stosowałam się do zaleceń Gacy (ok. 3miesiące - nie wpłynęło to na mnie dobrze, ponieważ dieta była "za tłusta" i brakowało mi warzyw)
****DIETA*************************************************
JAK WYGLĄDA TWOJE ODŻYWIANIE OBECNIE? Od tygodnia staram się jeść 4-5 posiłków dziennie (wcześniej wystarczały mi 3). Czasami mam problem z przekroczeniem 1600kcal. Od 6 lat nie jem czipsów, chrupek, etc. Jedzenie w MacDonaldzie, KFC, etc. zdarza mi się 2-3 razy/rok. Piję ok. 1,5-3l wody dziennie + zieloną herbatę, nie piję napojów gazowanych, unikam kawy.
CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ? W chwili obecnej utrzymuję wagę (ciężko ocenić to po tygodniu). Na pewno mogę powiedzieć, że mam więcej energii i nie mam napadów słodkości.
****SPRZĘT**********************************************
PROFESJONALNA SIŁOWNIA: W chwili obecnej nie. Od października będę miała Multisporta z firmy i wtedy zacznę chodzić na silownię. Teraz biegam (w sumie to truchtam) co 2dni, do tego co piątek chodzę na godzinę squasha. W poniedziałek zamierzam zacząć ćwiczyć "30 Days Shred" z Jillian Michaels.
Będę dodawać nowy wpis w każdy poniedziałek - zrzut diety i podsumowanie ćwiczeń, tak żeby motywować się do dalszej pracy :)