RABATY DO 90% I GRATISY W KOSZYKU! NIE CZEKAJ, PROMO TRWA DO WYCZERPANIA ZAPASÓW!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 335

Formularz - Proszę o pomoc

Obowiązkowa fotografia sylwetki (przód lub tył); ewentualnie opis: bf, typ budowy ciała

Waga / wzrost

Staż treningowy

Cel cyklu

Stosowane już wcześniej suplementy

Stosowane wcześniej spalacze

Suplement stosowane przez ostatnie 60 dni wolnych od ilość dni wolnych od kreatyny

Informacje na temat diety (rozklad b/ww/tł na kg masy ciala, zapotrzebowanie kcal i bilans w diecie)

Przewidziane finanse na cykl

Uwagi i sugestie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1 Napisanych postów 14 Wiek 11 dni Na forum 11 dni Przeczytanych tematów 97
1. WIEK: 35
2. WAGA: 87.3 kg
3. WZROST: 179cm

Witam Wszystkich
A więc 4 miesiące temu ważyłem 118 kg postanowiłem rzucić alkohol i zabrać się za siebie tzw ruszyć dupę, codziennie biegałem na bieżni plus spacer po lesie 10 km ,nie było przebacz .
Suplementy które przyjmuję od 4 miesiecy to :
L-carnityna , Thermo speed Hardcore , Hmb, ashwagandha ,Collagen
Od miesiąca przyjmuję dodatkowo
Wpi 90 Izolat białka
Od tego poniedziałku ćwiczę co drugi dzień tzw Ćwiczenia w domu ściągnięte z sklep google + bieganie 25 min a co drugi dzień zamieniam bieganie na ćwiczenia z hantlami w domu .
Dodatkowo od miesiąca robię 3x15 pompek codziennie
Zależy mi na rzeźbie mięśni oraz pozbycie się tego tłuszczu te cycki i brzuch mnie irytuje chociaż Żona cały czas mi mówi że to skóra która pozostała po szybkim schudnięciu.
Dodam że jestem laikiem jak chodzi o siłownię lub ćwiczenia
Ok chyba wszystko o sobie więc proszę o podpowiedź na następujące pytania.
1.Czy te treningi mają sens na chwilę obecną?
2.Czy jest szansa jakoś rozbudować ten brzuch i klatkę piersiową?
3.Czy ćwiczyć codziennie czy lepiej co drugi dzień i dać zregenerować się mięśniom
4.Co polecacie zmienić?
5. Czy to idzie w dobrą stronę?

Dziękuję bardzo za pomoc
Pozdrawiam
Miłego Dnia

Zmieniony przez - Lajtowo90 w dniu 2025-10-29 12:40:20

Zmieniony przez - Lajtowo90 w dniu 2025-10-29 13:04:04
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1 Napisanych postów 14 Wiek 11 dni Na forum 11 dni Przeczytanych tematów 97
Sporo kasy taki zabieg kosztuje ale szybko faktycznie schudłem za szybko , trudno ,nic nie zostaję mi innego niż dalszy trening , może kiedyś wygram w lotto lub nazbieram ;) a masa mięśniową pozostanie , dzięki Wielkie, dodam tutaj 30 listopada fotkę dla porównania;)
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17806 Napisanych postów 133236 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1466351
30 kg w 4 miesięce to dobry wynik, i aż za dobry, o treningu nic nie wiemy musisz go rozpisać jakie ćwiczenia robisz, jk wygląda odżywiane
1 opisz te treningi cwiczenia ile serii itp
2 jest jak opiszesz punkt 1 i jakim sprzętem dysponujesz
3 zalezy od tego treningu jaki masz i jak się czuje organizm
4 po opisaniu pkt1-3 będziemy się zastanawiać dopiero
5 może jakbyś założył temat przed rozpoczęciem redukcji by się ją rozłożyło w dłuższm czasie, te fałdy to skóra i tłuszcz jeszcze pewnie jakiś tam siedzi.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Początkujący
Zgadzam się, nie powiem że mam mieszane uczucia z odchudzaniem ponieważ została luźna skóra , za szybko,
A więc;
1. Chodzenie codzienne po lesie 10 km ,praca fizyczna a po pracy codziennie bieganie na bieżni 25 minokoło 3.5 kilometra

2.od miesiąca robię codziennie pompki 3x15 plus ćwiczenia w domu z google play tzn brzuszki , rozciąganie,deski , itp wybrałem tak dwa plany jeden trening całego ciała a drugi to kalinistyke , myślę że organizmu dobrze to przyjmuję, czuje że jest więcej siły

3.co do sprzętu to posiadam bieżnie,orbitrek,oraz hantle 20 kg

4.a co do odżywiania to wyglądało tak że z rana kromka pełnoziarnistego chleba z hummusem lub paprykarzem jakieś pasty jajeczne oczywiście swojej roboty, następnie około 10 owoce następnie o 12.30 max 13 zupa krem z różnych warzyw i 18 po treningu kefir z grzybków tybetańskich i tyle , a od moze tygodnia wprowadziłem zamianę zupy na drugie dania czyli ryż basmanti z ryba lub tofu,soja, wprowadzam też kasze do menu unikam mięsa
...
Napisał(a)
Początkujący
Przez dwanaście lat moich ostatnich to tylko fast food,piwo ,cukier i głupoty w głowie, postanowiłem się ogarnąć.
Nie mam ławeczki więc leżąc na plecach ćwiczę hantlami po 5 kg ( łącznie 10kg myślę żeby podnieść do 7 kg z każdej strony) 3x15 a to do przodu , ukośnie i za głowę cwiczenie

Właśnie szkoda że wcześniej nie zorientowałem się o forum ,ale może uda się jakoś zlikwidować tą skórę i doprowadzić do porządnej sylwetki
Co do diety staram się teraz
wprowadzać więcej białka, do pracy ryż z soją lub z tofu i sałatka lekka po pracy myślę żeby codziennie jeść jajecznicę z 3 jajek z warzywami na jednej łyżce oliwy z oliwek i kromkę chleba z sałatą czy jakimś warzywem ,mam determinację żeby się zmienić,każdego dnia jest walka ale wiem że któregoś dnia stanę z uśmiechem i powiem że dałeś radę facet ;)
Dziękuję za komentarz i pomoc
Pozdrawiam

Zmieniony przez - Lajtowo90 w dniu 2025-10-30 06:43:20
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6397 Napisanych postów 78784 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 771681
Fajnie, że postanowiłeś zadbać o swoje zdrowie i wygląd sylwetki, ale jeżeli mamy doradzić Tobie coś istotnego, to sugeruje skupić się w najbliższym czasie na poprawie podstaw pod kątem kształtowania sylwetki, a niekoniecznie tego, czy stosować hmb, lub l-karnitynę. Akurat te dwa suplementy diety można zaliczyć do najmniej istotnych z wszystkich. Do trio dodać można jeszcze tribulus. Zdecydowanie jest dużo innych, ważniejszych.

Nawiązując do podstaw kształtowania sylwetki, polecam ułożyć sodliny plan treningowy i wrzucić do analizy kilka przykładowych dni diety.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Początkujący
Myślę teraz czy nie ćwiczyć wszystkie Ćwiczenia jakie mam teraz plus bieganie jednego dnia a drugiego odpoczynek, naprawdę jestem zdeterminowany i zmotywowany żeby zrobić coś że sobą,
a z dietą bo robię przeważnie śniadanie na 3 dni to będzie wyglądało następująco

Śniadanie: 5.00-6.00 kromka chleba pełnoziarnistego z hummusem ciecierzycy i papryki
Drugie śniadanie: 2-4 godziny po śniadaniu , 1 jabłko,banan + garść orzechów
Obiad: 12-12.30 ryż z pieczonym tofu i mizeria z płatkami drożdżowymi
Kolacja: 18-19 kefir 2 szklanki

2 dzień

Śniadanie :to samo
Drugie śniadanie :to samo
Obiad :ryż z smażonym na łyżce oliwy z oliwek granulatem sojowym oraz sałatka z sałaty i rukoli
Kolacja: kefir

3 dzień
Śniadanie to samo
2 śniadanie to samo
Obiad to samo
Kolacja to samo

4 dzień
Śniadanie kromka chleba pełnoziarnistego z pasztetem z ciecierzycy oraz kaszy jaglanej z dużą ilością pomidorów suszonych
2 śniadanie to samo
Obiad : Ryż z ryba smażona na oliwie w panko
...
Napisał(a)
Początkujący
Z surówką z kapusty kiszonej

5 dzień
Wszystko to samo

Myślę o wprowadzeniu po pracy czyli na kolację jajecznicę z 3 jajek plus kefir .

A jakie suplementy bardziej polecacie teraz ,bo już chyba chudnąć bardziej nie chce to myślę żeby odłożyć thermo speed hardcore itp ,
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6397 Napisanych postów 78784 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 771681
Nie ma tutaj niestety wyliczeń kalorii, białka, tłuszczów i węglowodanów. Będzie to w pierwszej kolejności istotne, a produkty same w sobie w dalszej. Patrząc na szybko, niestety wygląda to źle. Praktycznie nie masz biała w diecie, a zalecana jego ilość to 2 gramy na kilogram masy ciała, dla osoby aktywnej fizycznie. Sugeruję zapoznać się z jego źródłami i zaczynać komponowanie posiłku właśnie od źródła białka.

https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html 
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Początkujący
Nie znam się aż tak dopiero zaczynam tą przygodę, ale jak najbardziej chcę się zagłębić .
Liczyłem że z białka ryżowego oraz z izolat grochu około 26g białka na porcję da mi około 50 gram białka dodatkowo jajecznica (3 jajka)z szpinakiem zawiera 20 gram białka to daje 70 gram białka następnie ryż z granulatem sojowym to około 55 gram więc daje mi 125 gram białka + kefir to łącznie około 130 gram , ja mogę i codziennie jeść to samo oby pomagało;)
Dodatkowo polecicie jakieś suplementy pod kształtowanie sylwetki?
Nie powiem ale najbardziej irytuje mnie ta luźna skóra;(
To są takie ćwiczenia z telefonu
Dzięki za radę i odpowiedź
Pozdrawiam

Zmieniony przez - Lajtowo90 w dniu 2025-10-30 14:51:20

Zmieniony przez - Lajtowo90 w dniu 2025-10-30 18:48:51
...
Napisał(a)
Początkujący
Dalsza część ćwiczeń+ 3x15 pompki i bieganie 25 min tempo 7km/h + 2 hantlami po 5 kg robię 3 serie po 15 x trzy różne ćwiczenia .

...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17806 Napisanych postów 133236 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1466351
myslę że za mało jadasz, tak patrząć po posiłkach za mało kalorii i dlatego tak szybko waga zleciała bo zagłodziłeś organizm

ustaw sobie plan treningowy zamaist skakając po ćwiczenaich wtedy będziesz widzał progres, np aha dzisiaj zrobiłem 15 pompek a za dwa tygodnie 17 to jest progres mozesz dokupić taśmy oporowe żeby zwiększyć oprór ćwiczeń
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Poprawa jakości snu

Blackmonth
Polecane artykuły