RABATY DO 90% I GRATISY W KOSZYKU! NIE CZEKAJ, PROMO TRWA DO WYCZERPANIA ZAPASÓW!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 311

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Na forum 22 dni Przeczytanych tematów 82
Witam czy jeśli podczas redukcji ( która trwa od początku października) podniosłem kalorie z 1800 ponieważ było to za mało na 2000/2100 a waga ostatnio wskazywała 83,65 a teraz rano na czczo w samych bokserkach wynosi około 84,50 dodam jeszcze że na początku października ważyłem około 86kg i czy wszytko jest w normie czy muszę coś zmienić?

Wzrost 185cm
Białka dziennie jem koło 180g węgli około 200 oraz tłuszczy 70g

Zmieniony przez - Oliuss w dniu 2025-10-24 16:02:43
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6397 Napisanych postów 78784 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 771681
Dalej jest to głodowa ilość kalorii i w ten sposób nie należy prowadzić redukcji tkanki tłuszczowej. Sugeruje w takiej sytuacji zakończyć okres redukcji, zrobić diety break, oraz strategiczne roztrenowanie. Następnie obliczyć prawidłowo zapotrzebowanie kaloryczne organizmu i wkleić uzyskane wyniki, opisując również dokładnie swoją osobę. Zobaczymy jak to wygląda i z jakiego poziomu zapotrzebowania jest sens rozpoczynać okres redukcji tkanki tłuszczowej:

https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczyć-t276436.html 

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Początkujący
domer
Dalej jest to głodowa ilość kalorii i w ten sposób nie należy prowadzić redukcji tkanki tłuszczowej. Sugeruje w takiej sytuacji zakończyć okres redukcji, zrobić diety break, oraz strategiczne roztrenowanie. Następnie obliczyć prawidłowo zapotrzebowanie kaloryczne organizmu i wkleić uzyskane wyniki, opisując również dokładnie swoją osobę. Zobaczymy jak to wygląda i z jakiego poziomu zapotrzebowania jest sens rozpoczynać okres redukcji tkanki tłuszczowej:

https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczyć-t276436.html

Moje zapotrzebowanie to około 2735kcal.
Trenuje od roku więc mięsne zbudowane mam teraz zależy mi aby się poprostu dociąć i zesjc z tłuszczu jak najszybciej, trenuje 4 razy w tygodniu
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6397 Napisanych postów 78784 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 771681
Zakładając, że rzeczywiście Twoje zapotrzebowanie kaloryczne organizmu jest tak niskie i wynosi około 2700, to okres redukcji tkanki tłuszczowej należy rozpocząć od około 2400 kalorii. Nie wydaje mi się jednak, żeby było tak niskie. Chyba, że oprócz tych treningów nie robisz w zasadzie nic więcej. Schodzenie na 2000 kalorii to już ewentualnie sama końcówka okresu redukcji tkanki tłuszczowej, np. ostatnie dwa tygodnie przed okresem strategicznego roztrenowania. Głodówka nie jest rozwiązaniem redukcji tkanki tłuszczowej.

...
Napisał(a)
Początkujący
domer
Zakładając, że rzeczywiście Twoje zapotrzebowanie kaloryczne organizmu jest tak niskie i wynosi około 2700, to okres redukcji tkanki tłuszczowej należy rozpocząć od około 2400 kalorii. Nie wydaje mi się jednak, żeby było tak niskie. Chyba, że oprócz tych treningów nie robisz w zasadzie nic więcej. Schodzenie na 2000 kalorii to już ewentualnie sama końcówka okresu redukcji tkanki tłuszczowej, np. ostatnie dwa tygodnie przed okresem strategicznego roztrenowania. Głodówka nie jest rozwiązaniem redukcji tkanki tłuszczowej.

Dobra a jak spożywam 2200 kcal to mogę podbić od następnego tygodnia do 2400 i trzymać tak do końca grudnia oczywiście z diet breakami?
...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35081 Napisanych postów 26257 Wiek 45 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 285014
Dobrze byłoby jakbyś wypełnił ankietę działu bo na ten moment to bardzo mało o tobie wiemy
...
Napisał(a)
Ekspert
Rzeczywiście, należy się zgodzić z wypowiedzią kolegi powyżej. Podstawą tego, aby doradzić komukolwiek są najważniejsze informacje na temat tej osoby, a my musimy wyciągać je od Ciebie z wypowiedziami na wypowiedź. Z tego też względu zapraszamy do dokładnego wypełnienia formularza ankiety działu:

https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html

Móc, oczywiście możesz tak zrobić, ale czy będzie to dobre rozwiązanie, ciężko jest jednoznaczne stwierdzić.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

Następny temat

Budowa masy mięśniowej - porady

Blackmonth
Polecane artykuły