Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
1517
hej mam na imie Michał mam 36 lat waze 162kg. Redukcje rozpoczołem od wagi 166 kg trenuje 3 dni w tygodniu moj trening
cardio rowerek poziomy 50 min 850kcal 19 km tetno 120
brzuszki 25 sztuk
wyciskanie na ławeczce 3 serie po 20, 15, 10 powurzen
biceps
barki
wspomagam sie przetreningówkami czasami gdyz na codzień pracuje w odlewni i mi ciezko zrobic trening jestem poczatkujacy chciałbym spasc do wagi przynajmniej 130 kg prosze o pomoc w ustaleniu treningu i diety podczas jazdy rowerkiem duzo bardziej sie poce niz podczas treningu siłowego
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
31522
Napisanych postów
21949
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
275049
Hej, poczytaj tematy podwieszone w tym dziale oraz w dziale odżywianie , tutaj nikt nie układa niczego i ty masz sam ułożyć plany a następnie wklej je tutaj i każdy chętnie coś podpowie
11557
Napisanych postów
159218
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1229947
Witaj Michał!
Przede wszystkim bardzo dobrze ze podjales decyzje o odchudzaniu, bo waga juz mocno alarmujaca pod katem zdrowia fizycznego.
Co do szacunkowej ilosci kalorii, jakie wydatkujesz na rowerku poziomym traktuj to z przymróżeniem oka. Taka jazda 40 minu to bedzie wydatek maksymalnie 250 kcal w zależnosci od intensywnosci jeszcze.
jeżeli chodiz o trening silowy, musisz nieco bardziej zaangazowac cialo do ruchu.
dorzuc wioslowanie sztanga
martwy na prostych nogach przysiady bez obciazennia
wykroki
5963
Napisanych postów
74406
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
744966
Redukcja tkanki tłuszczowej zdecydowanie jest rozsądnym rozwiązaniem w Twojej sytuacji. Warto jednak podejść bardziej sensownie do aktywności fizycznej i odżywiania.
W przypadku treningu warto oprzeć go o ćwiczenia siłowe. W Twojej sytuacji podstawy w postaci treningu funkcjonalnego i wzmacniania mięśni głębokich brzucha. Najlepiej z trenerem, który nauczy Ciebie techniki. Dopiero później włączanie tradycyjnego treningu siłowego. Zapraszam również do działu odżywianie i odchudzanie w celu analizy diety: