SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Redukcja tkanki tłuszczowej - jak zacząć?

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 389

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Wiek 38 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 1517
hej mam na imie Michał mam 36 lat waze 162kg. Redukcje rozpoczołem od wagi 166 kg trenuje 3 dni w tygodniu moj trening
cardio rowerek poziomy 50 min 850kcal 19 km tetno 120
brzuszki 25 sztuk
wyciskanie na ławeczce 3 serie po 20, 15, 10 powurzen
biceps
barki
wspomagam sie przetreningówkami czasami gdyz na codzień pracuje w odlewni i mi ciezko zrobic trening jestem poczatkujacy chciałbym spasc do wagi przynajmniej 130 kg prosze o pomoc w ustaleniu treningu i diety podczas jazdy rowerkiem duzo bardziej sie poce niz podczas treningu siłowego
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 31522 Napisanych postów 21949 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 275049
Hej, poczytaj tematy podwieszone w tym dziale oraz w dziale odżywianie , tutaj nikt nie układa niczego i ty masz sam ułożyć plany a następnie wklej je tutaj i każdy chętnie coś podpowie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11557 Napisanych postów 159218 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1229947
Witaj Michał!

Przede wszystkim bardzo dobrze ze podjales decyzje o odchudzaniu, bo waga juz mocno alarmujaca pod katem zdrowia fizycznego.
Co do szacunkowej ilosci kalorii, jakie wydatkujesz na rowerku poziomym traktuj to z przymróżeniem oka. Taka jazda 40 minu to bedzie wydatek maksymalnie 250 kcal w zależnosci od intensywnosci jeszcze.

jeżeli chodiz o trening silowy, musisz nieco bardziej zaangazowac cialo do ruchu.
dorzuc wioslowanie sztanga
martwy na prostych nogach
przysiady bez obciazennia
wykroki

trenuj cale cialo

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5963 Napisanych postów 74406 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 744966
Redukcja tkanki tłuszczowej zdecydowanie jest rozsądnym rozwiązaniem w Twojej sytuacji. Warto jednak podejść bardziej sensownie do aktywności fizycznej i odżywiania.

W przypadku treningu warto oprzeć go o ćwiczenia siłowe. W Twojej sytuacji podstawy w postaci treningu funkcjonalnego i wzmacniania mięśni głębokich brzucha. Najlepiej z trenerem, który nauczy Ciebie techniki. Dopiero później włączanie tradycyjnego treningu siłowego. Zapraszam również do działu odżywianie i odchudzanie w celu analizy diety:

https://www.sfd.pl/Odżywianie_i_Odchudzanie-f10.html 

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie o trening podczas LOCKDOWNU

WHEY premium