chcialabym schudnac okolo 10 kg, prosze o ocene diety. Zaznaczam, ze jestem laikiem, od pazdziernika bede musiala ogrnaiczyc aktywnosc fizyczna, chce nabrac do tego czasu zdrowych nawykow zywnosciowych. Mam pytanie, poniewaz trenningi mam zazwyczaj o 19.30-20.30 a pozniej lubie sobie jeszcze poplywac lub posiedziec w saunie to w konsekwencji w domu jestem po 21 lub przed 22. Jak powinnam pogodzic posilek potreningowy (bialko i wegle) z kolacja (bialko).
Liczylam tez wegle z warzyw procz salaty.Mam welki bol bo nie jadam jajek, mam tak od dziecka, nie jadam i nie potrafie sie zmusic :( nie lubie tez tunczyka ;/
Prosze o wsparcie i wskazowki, ciezko sie ta diete uklada.

Moje zapotrzebowanie przy wskazniku aktywnosci przyjetym 1,2 i redukcji -300 kalorii
kalorie: 1358,88
Białko: 96
Tłuszcze:51,2
Wegle:129
Sniadanie:
-platki owsiane 40 g
-otreby pszenne 10 gr
-mleko 0,5% 150 ml (normalnie spozywalam mleko laciate 0%, ale podejrzewam, ze jest zbyt przetworzone podobnie jak z twarogiem-to prwada?)
lub jogurt naturany ok 50 g
-orzechy wloskie 10 g
-miod sztuczny 24 g(plaska lyzka)
B:13,2 T: 10,6 W: 54,6 lacznie 369,4 kcal
II posilek:
-piers z kurczaka bez skory 80 g
-szpinak gotowany 30 g
-mieszanka 9 warzyw gotowana 90 g (marchew, brokuly, cebula, groch, kukurydza, fasolka szparagowa i takie tam)
B: 19,9 T: 1,6 W: 5,0 kcal 115
III posiłek-przedtrenningowy
-filet z pangi grillowany z przyprawa do ryb 150 g
-ryz brazowy 40 g
-salata, okazyjnie rzodkiewka
-pomidor 140 g
- oliwa z oliwek 14 g
B: 30,0 T: 21,3 W: 30,6 lacznie 440,8 kcal
IV posiłek potreningowy:
-serek wiejski 200g
-jablko 200g
B:25,8 T: 10,8 W: 25,2 lacznie 312 kcal
V posiłek -Kolacja:
-ser twarogowy 100g
-pomidor 140 g
B 20,0 T: 5,0 W: 6,9 lacznie 154,0
I cóż wyszlo? I jak to sie ma do zapotrzebowania :
B:109/96
T:40,3/51
W:122,7/129
Zdjecia bede niebawem :)
Pozdrawiam
Egall
Waga: 64 kg
Wzrost: 164 cm
Obwód klatki: brak
Obwód ramienia: brak
Obwód talii: brak
Obwód uda: brak
Obwód łydki: brak
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: Myśle, że okolo 30 %
Aktywność w ciągu dnia: studentka, obecnie na wakacjach, troszke latam po miescie, spotykam sie ze znajomymi itp.
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: wtorek aerobik Step and Shape 1h, sroda Fatburner step 1h, sroda Aqua Fatburner-1h, w poniedzialek i piatek chce biegac lub jezdzic na rowerze ok 1h, sobota niedziela sauna lub tylko odpoczynek, po kazdych zajeciach relaksacyjnie pol h basenu.
Odżywianie: wczesniejsze odzywianie: wszytsko co popadlo z zamilowaniem do weglowodanow w nadmiernej ilosci, kupa slodyczy i produktow przetworzonych, obecnie od 2 tyg przestawiam sie na zdrowe zywienie, od nastepnego tygodnia zamierzam trzymac sie wyznaczonej diety.
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: leki:salicylany
Stan zdrowia: w przeszlosci byly lekkie problemy z nerkami
Preferowane formy aktywności fizycznej: moge pomyslec jeszcze nad zwiekszeniem trenningow silowych
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Stosowany Thermal Pro, efekty uboczne: bole glowy, stany depresyjne
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: mozliwe, ale chce zaczac bez, pozniej po ok. 2 mc mozliwe,ze l-karnityna,chrom moze nawet thermal evolution jeszcze nie wiem
Stosowane wcześniej diety: jakies dwa lata temu podczas redukcji 3 razy aerobik w tygodniu, zero slodyczy, zero weglowodanow w postaci ziemniakow czy chleba lub znikome ilosci, sniadanie musli z mlekiem, kolacja twarog z jogurtem naturanym, brak dokladnej rozpiski. schudlam ok 7 kg w 1,5 miesiaca. Pozniej chlopak mnie rzucil-bo to zly mezczyzna byl <yes>, matura i pobyt ponad 4 miesieczny za granica, w konsekwencji odrobilam zaleglosci a nawet ze powiekszylam o 2 kg (w przeciagu 2 lat)