SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Redukcja masy mięśniowej. Jaki trening?

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4205

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 11
Witam. Mam 22 lata, gram amatorsko w piłkę nożną i chciałbym zrzucić kilka kilogramów. Nie jest to łatwe w moim przypadku, ponieważ mam raczej atletyczną, "sprinterską" budowę... Jednak 87 kg przy 181 cm to lekka przesada i na boisku zaczynam tracić to, co kiedyś było moim głównym atutem - zwinność i szybkość. Dodam, że zawsze miałem nienaganną rzeźbę i problem nie polega na zrzuceniu "oponki" czy "boczków". Wszelkie próby ćwiczeń "na redukcję" przynosiły odwrotny do zamierzonego efekt - przyrost masy mięśniowej i dodatkowe 2-3 kg. Widać coś robiłem nie tak jak trzeba. Niskotłuszczowa dieta to oczywistość. Co poza tym? Jak ułożyć trening? Nadchodzi letnia przerwa i będę miał trochę czasu, żeby potrenować typowo na zrzucenie masy. Mój cel to zejście do 81-82 kg. Mam dostęp do siłowni "własnej roboty", na której jednak od dawna nie ćwiczę. Proszę o sensowne porady.

Waga: 87

Wzrost: 181

Cel treningowy: redukcja masy

Staż treningowy na słowni: brak

Uprawiane inne sporty: piłka nożna

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): mam dostęp do siłowni

Dieta: ???

Przeciwskaznania medyczne: brak

Zażywane suplementy: brak
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 224 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2689
Aeroby i dieta CKD powinny pomóc masz tu post który nie dawno czytałem myślę że tam znajdziesz sposób na twój problem
ja robie wszystko co moge by łapać mase a ty na odwrót hehe
https://www.sfd.pl/Redukcja_masy_mięśniowej!-t209971.html 

Moje gg 4832683
Czasami pomogę a czasami nie
Wszystko zależy czy mam akurat wolny czas...
http://www.sfd.pl/Moje_stanowisko_pracy-t584987.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 2631 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15370
musisz uważać z aerobami, jak grasz w piłkę to długotrwałe bieganie maże cię zamulić,
staniesz się ospały, stracisz na szybkości 87kg to faktycznie sporo, ale spróbuj diety z zerowym bilansem, aero takie do 0,5 h i do tego jakieś przebieżki(na 60m odcinku sprinty, skipy itd) siłownie sobie odpuść chyba że jakieś lajtowe treningi z max 60 proc ciężaru
dieta to podstawa
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

fbw początkującego

Następny temat

Plan treningowy na masę do poprawy

Obnizka