Szacuny
0
Napisanych postów
97
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
439
Siemka
Mam 14 lat, 179 wzrostu, 61 kg wagi, trenuję z masą ciała od około roku, dodatkowo od niedawna zacząłem trening ze sztangielkami oczywiście z rozsądnym ciężarem. Mam ,,w miarę" zbudowane wszystkie mięśnie ale dobrze sa widoczne dopiero po napięciu, przed też ale dużo mniej. Nie chcę super rygorystycznie diety, chcę tkankę której jest nie dużo zredukować i zbudować masę mięśniową.
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
97
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
439
Ok, zastanawiam się teraz nad treningiem ze sztangielkami, czy wykonuje to poprawnie technicznie, czy nie robię sobie krzywdy. Ćwiczenia które wykonuję to uginanie przedramienia w oparciu o kolano i uginanie przedramion podchwytem lub młotkowo stojąc, zazwyczaj 2 na raz. Zawsze ćwiczę sztangielką 5kg.
Jak to skorygować lub wykryć błędy które popelniam w tych ćwiczeniach ?
Prozę o odpowiedź, z góry dzięki.
Szacuny
0
Napisanych postów
97
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
439
Ok rozumiem, nie będę wam pisał mojego całego planu treningowego bo to bez sensu, powiem tylko ćwiczenia które wykonuję. Podciaganie na drążku różnymi chwytami, pompki w różnych rozstawach, dipsy, uginanie przedramion ze sztangielkami podchwytem i młotkowo, przysiad z wyskokiem, wspięcia na palce, rokowanie nadkarstkow ze sztangielkami i zwis na drążku na przedramiona, deski i zwisy na drążku na brzuch, na barki pompki w których ustawiam ciało w kształcie odwróconej V chciałbym jeszcze coś do tego dodać ale nie wiem co. Trzymając się tych treningów zrobię wystarczająco masę ?
Szacuny
3674
Napisanych postów
31005
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
294191
Trudno określić, ćwiczenia trzeba zmieniać. Najlepszym wyjściem byłaby siłownia a jak nie to trening kalisteniczny No i wiadomo, dieta z dodatnim bilansem