za niedlugo bede zaczynal trening na rzezbe. i tu kilka pytan:
- dzienne zapotrzebowanie - 3000kcal - 10% = 2700kcal gdzie 45% z bialka, 45% z wegli i 10% z tluszczy - jest ok ?
- czy mam zrobic jakas faze przejscia pomiedzy obecna dieta a dieta na rzebe ? Jak tak to jak to zrobic ?
- czy tak wysokie spozycie bialka trzeba utrzymywac przez caly okres robienia rzezby ?
Oto szkielet mojej diety:
SNIADANIE
Płatki owsiane
Mleko 0,5%
Ser biały półtłusty 250g
II SNIADANIE
Serek wiejski 200g
Kajzerka
Jogurt 450g
Banan
III SNIADANIE
Ser biały półtłusty 150g
Rodzynki
Ryż
PRZEDTRENINGOWY
Ryż
Mięso z piersi kurczaka
Zupa
Kukurydza/sałatka
POTRENINGOWY
Chleb żytni razowy
Tuńczyk
Polędwica sopocka(z indyka)
(z piersi kurczaka)
Ser żółty
NA NOC
Odżywka białkowa
Prosze o ocene i poprawki ?
Pozdrawiam
Płeć: Mężczyzna
Wiek: 23
Waga: 110
Wzrost: 187
Obwód klatki: 127
Obwód ramienia: 47
Obwód talii: 99
Obwód uda: 75
Obwód łydki: -
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: ?
Aktywność w ciągu dnia: 3 razy silownia
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: -
Odżywianie: trzymam diete, obecnie na mase
Cel: redukcja rozłożona w czasie
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej: silownia, HIIT
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: obecnie masacra olimpa, glutamina
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: tak
Stosowane wcześniej diety: tylko masowe