Szacuny
21
Napisanych postów
1548
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16018
Czy jeśli skrócę przerwy między seriami do 1 min, a ćwiczenia zostaną te same co na masie, to czy poskutkuje to lepszą jakością mięśni ?
Czy zmienić szybkość ruchów ?
Aeroby po treningu 45 min. 3 x tyg.
Tematu diety i spalaczy nie poruszam tutaj bo to już mam wyjaśnione i w trakcie ustalania
Szacuny
387
Napisanych postów
37478
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
126446
jak dasz radę bez utraty ciężaru to spokojnie możesz tak zrobić. tylko proponuję na początek jakichś sztywnych ram np. do minuty za bardzo nie sprowadzać, jak zmniejszysz o kilka czy kilkanaście sekund to już może być sukces... no i kwestia powt., raczej nie polecam dawać za dużo, nawet bym polecał przynajmniej przy jednym z każdej grupy robić mniej więcej 6-10
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
41
Napisanych postów
2566
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
10268
Nic to nie zmieni. Jeśli tak zrobisz to gwarantuję ci, że w następnych seriach będziesz musiał zmniejszać ciężar. Ćwicz lżejszymi ciężarami 12-15 powtórzeń i ewentualnie rób jedno ćwiczenie z "masowymi" obciążeniami, żeby utrzymać trochę masy i siły. No i oczywiście pamiętaj o diecie.
Szacuny
3
Napisanych postów
500
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
28379
https://www.sfd.pl/HIIT_Optymalny_trening_do_zrzucenia_tłuszczu_-t182183.html bardziej polecal bym to niz 45 min aeroby. Tak jak kolega zaowocuje to na pewno podniesniem mniejszego ciezaru, moze zwiekszyc sie tez wytrzymalosc silowa. Nie rozumiem jaki jest Twoj cel? Chcesz sie redukowac przytnij kalorie proste. Chyba ze masz ambitny plan stopniowej poprawy jakosci miesni na ani nie dodatnim ani nie ujemnym bilansie kalorycznym. Pozdro ps przydal by sie ten trening
Szacuny
21
Napisanych postów
1548
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16018
Zdaję sobie sprawę, że polecą obciążenia.
Moim celem jest polepszenie gęstości i twardości mięśni przy jednoczesnej redukcji.
Dieta redukcyjna z ujemnym bilansem.
Szacuny
41
Napisanych postów
2566
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
10268
Fragment z atlasu:
Trening na rzeźbę-tutaj zalecana jest większa liczba treningów(nawet do 6 tygodniowo)-każdą grupę mięśniową trenujemy nawet 2 razy w tygodniu. Treningi krótkie, bardzo intensywne(przerwy pomiędzy seriami zmniejszamy do 60-30 sekund) z dużą różnorodnością ćwiczeń(dodajemy więcej ćwiczeń izolowanych, jak np. rozpiętki w leżeniu, krzyżowanie linek wyciągów, ćwiczenia na maszynach treningowych).Można stosować superserie, serie łączone, serie potrójne, gigantserie(powyżej 3 ćwiczeń na tę samą grupę wykonywanych w minimalnych odstępach)-oczywiście w miarę zaawansowania ćwiczącego. Na większe grupy mięśniowe wykonujemy 12-9 serii, na mniejsze10-7 serii-ilość powtórzeń nie mniejsza niż 10-12.Dobre połączenie to wykonanie po treningu siłowym treningu aerobowego(30-45 minut). Oczywiście jest to tylko bardzo ogólny zapis, a od tych zasad są odstępstwa, ponieważ każdy organizm reaguje inaczej na te same bodźce. I tak w rzeczywistości, każdy powinien wypracować sobie osobisty program-adekwatny do indywidualnych predyspozycji organizmu, a zapis ogólny powinien służyć, jako podstawa do dalszych prób wypracowania tego programu.
Szacuny
32
Napisanych postów
2643
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
24308
Mazuro13 mi sie wydaje juz troche "stary" ten artykul. Nie rozumiem po co cwiczenia izolowane i tyle treningow ??
Przeciez albo sie przetrenujemy, albo bedziemy palic miesnie razem z tłuszczem. Aeroby ok. 40 minut to tez za duzo po treningu siłowym..
Teraz w modzie jest trening silowy 3x w tyg i hiity w dni nietreningowe
Zmieniony przez - kolos88 w dniu 2007-03-14 08:00:12
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj
na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
67
Ja bym postawił na 30 sekundowe przerwy, duża ilość serii na partie nawet 9~10 niskie obciążenia wybuchowe ruchy, szybkie machanie ciężarem kosztem techniki, a w dni nietreningowe bieganie min 5 maks 15 km, redukcja będzie na 100%, zresztą przy redukowaniu wgl mógłbyś przerzucic się z ciężarów na własną masę ciała pompki drążek oczywiście w dużych ilościach żeby odpowiednio spompowav mięsień nie powinien stracić na objętości, a potem będzie z Ciebie biurkiem leciał:) sam kiedyś ćwiczyłem w podobny sposób i zbudowałem około 10 kg mięśni bez tłuszczu więc można