Na forum jestem nowa, zaś przygodę z redukcją, tak na serio, zaczęłam 3 miesiące temu. Przez 2 lata schudłam z 63 kg do 58, później przerwa, na redukcji zaś z 58 do 54. Moje zapotrzebowanie wyliczyłam za pomoca kalkulatorów, a makroskładnikami manipulowałam pod siebie mniej więcej. Wygląda to tak 1700/W:200/T:50/B:112 ostatnio zjadam więcej białka na rzecz innych makroskładników, tak jakoś po prostu wychodzi. Moje pytanie to czy zapotrzebowanie jest dobrze dobrane do mojej aktywności, a jeśli nie to jakie zmiany wprowadzić? Kolejna moja wątpliwość to ile jeszcze redukować, bo niestety waga ostatnio stoi w miejscu, nie wiem może to przez to, że miałam przerwę na siłowni ok 1,5 tyg. Planowałam do końca września ale stwierdziłam, że przecież nie chce być szkieletem, a w przyszłości wysportowaną dziewczyną :D A i mój typ budowy według mnie to raczej endo/mezo. Dieta raczej 80/20
Wiek : 19
Waga : 54
Wzrost : 164
Obwód w biuście(1) : 82
Obwód talii w najwęższym miejscu (2): 63
Obwód na wysokości pępka : 72
Obwód bioder (3): 91
Obwód uda w najszerszym miejscu: 52
Obwód łydki : 34,5
W którym miejscu najszybciej tyjesz : uda/ dolna część brzucha (boczki)
W którym miejscu najszybciej chudniesz : talia
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: (jak często)
siłownia 3-4x w tygodniu, podział góra/dół 3-4 serie (powtórzenia na zmianę 10-15) areoby 3-4x w tygodniu 40-50 min (najczęściej rower, czasem bieganie)
Co lubisz jeść na śniadanie: owsianka, omlet
Co lubisz jeść na obiad : mięso + ryż/kasza/makaron
Co jako przekąskę : koktajl białkowo- owocowy
Co jako deser : naleśniki, budyń bez cukru
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia: dobry, czasami bóle w dolnym odcinku kręgosłupa
****CEL*************************************************
Przede wszystkim zależy mi na zdrowiu, a przy tym na dobrym samopoczuciu, dalej to wyrzeźbienie sylwetki w przyszłości
Mam nadzieję, że takie zdjęcia wystarczą, bo innych nie mam, a szczególnie z okresu "masy", jeśli nie to postaram się zrobić odpowiednie
Zmieniony przez - Izu12 w dniu 2016-05-13 23:35:41