Szacuny
285
Napisanych postów
894
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
10626
Walenie młotem czy rąbanie siekierą ma to do tego, że wykonuje się obydwa eksplozywnie i szybko. Fedor tak ćwiczy, i nie tylko on. Jeśli eksplozywność wpływa na siłę ciosu, to i to ćwiczenie wpływa na siłę ciosu.
Szacuny
0
Napisanych postów
161
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1916
Ja uważam, że jak bedziesz tylko dupac siekiera w drewno to gwiazdą SW, ale jak pojdziesz troche podupac to napewno ci to wyjdzie na lepsze niż wcinanie czipsow przed TV, a czy poprawia siłę ciosu ? może hamerpista(?)(mam na myśli cios w parterze bokiem pięści, ale nie wiem jak dokladnie to sie pisze) bedziesz miał mocniejszego.
"Jaka jest najlepsza sztuka walki i dlaczego jest to bjj"
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1
Siemano z wypowiedzi widze że każdy tylko przypuszcza na co wpływa rabanie drewna czyli widocznie mało kto to robił a wracając do tematu rąbanie drewna ma wpływ na siłe ciosu wiem bo sam ostatnio dość często rąbie tylko nie taka siekierką tylko toporem i miałem niedawno okazje sie przekonac że ma wpływ na siłe uderzenia.. i nie chodzi mo oto że samo rąbanie wyrobi silne uderzenie ale jako dopełnienie jest dobre SW sie zawodowo nie zajmuje i nie wnikam w to zabardzo ale wykonuje rozne ćwiczenia typu rzucanie cięzkimi kamieniami wspinanie sie po linie rąbanie drewna trening na worku idt także według mnie warto rabać drewno jak sie ma okazje z czasem bedziesz miał grom w łapie
Szacuny
14
Napisanych postów
1318
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
13614
duzo zawodnikow mma bokserow itd trenuja na nie siekierach tylko mlotach udezajac nim w opone od traktoru czy ch**uj wie czego nie wiem zbytnio czy to poprawia sile ciosu ale znajduje sie to w treningu wanda i kilku innych zawodnikow