Szacuny
313
Napisanych postów
5572
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16915
Witam
Tak mnie naszło żeby zapytać jak się przedstawia u was różnica ciężaru pomiędzy wyciskaniem sztangielek na barki i klatkę - a wyciskaniem sztangi.
Ponieważ jedni twierdzą, że przy sztangielkach jest trudniej, inni, że łatwiej, mamy okazję zweryfikować. Czy jak ktoś wyciska na sztandze 100 kilo - to robi sztangielkami 50tkami czy n.p. 25kami.
Zapraszam do wpisywania :)
1
Rekin rośnie przez całe życie... Bądź jak rekin, k***a!!!
Szacuny
33
Napisanych postów
2065
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
16342
dla mnie sztangielkami jest ciężej, używam o połowę lżejszych niż w przypadku wyciskania sztangi, no chyba, że robię to jednorącz (ale bardzo rzadko) to wtedy może 80% ciężaru co na sztandze-nie wiem czemu tak jest, ale tak jest
"pozdrawiam wszystkich sympatyków hibernacji"
endo klub
kiedyś kulturystą trzeba było się urodzić teraz jest megabol
Szacuny
10
Napisanych postów
1907
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
35840
Witam
Tak mnie naszło żeby zapytać jak się przedstawia u was różnica ciężaru pomiędzy wyciskaniem sztangielek na barki i klatkę - a wyciskaniem sztangi.
Ponieważ jedni twierdzą, że przy sztangielkach jest trudniej, inni, że łatwiej, mamy okazję zweryfikować. Czy jak ktoś wyciska na sztandze 100 kilo - to robi sztangielkami 50tkami czy n.p. 25kami.
Zapraszam do wpisywania :)
to bylo napisane wg mnie tonem: a pogadajmy to sobie jaki ciezar na klatke stosujecie. zadnego celu, pytania ani tezy, wiec wywnioskowalem ze to ma byc luźna dyskusja, ktora niewiele do treningu wnosi
pozdr.
Szacuny
313
Napisanych postów
5572
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16915
"a pogadajmy to sobie jaki ciezar na klatke stosujecie"
No bo trochę to tak było
Trudno tu postawić pytanie, jednak po wyciągnięciu wniosków z uzyskanych odpowiedzi - będzie można wykombinować coś ciekawego, co pomoże nam w treningu. Taki przyświecał mi cel od samego początku
Pozdrawiam
1
Rekin rośnie przez całe życie... Bądź jak rekin, k***a!!!
Szacuny
1
Napisanych postów
14
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
361
na sztangielkach mniej kg zakładam---> ale cos za coś po sztangielkach czuje większą pompe, lepiej rozciągają się mięśnie, pełen zakres ruchu, wiecej siły trzeba przeznaczyć na utrzymaniu obu hantli
Szacuny
14
Napisanych postów
3624
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
25684
Jak wyżej,przy hantlach lepiej czuje i pompują mi sie mieśnie.Jeśli chodzi o obciążenie to oczywiste chyba jest,że z hantlami jest o wiele trudniej.Przykladowo wyciskanie na laweczce sztangą wykonuje w 3 serii:6 powtórzeń 115kg. hantlami 2x32kg./ 8 powtórzeń.Na barki sztangą 100kg x 6 powtórzeń,hantlami 2x32kg/8 powt.