Proszę o rady ;)
...
Napisał(a)
Czy dobrym wyjściem będzie przyjmowania jednej porcji białka między 1 i 2 śniadaniem, drugiej porcji po treningu(a może lepiej przed treningiem?), a trzeciej porcji przed snem jako ostatni posiłek?
Proszę o rady ;)
Proszę o rady ;)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Każdy musi znalezc "drogę" ktora go poprowadzi tam gdzie zmierza
Dla endo ( wiem po sobie ) wegle to wróg

Dla endo ( wiem po sobie ) wegle to wróg

...
Napisał(a)
tak, do uzupełnienia braków białka w diecie. Tyle, ze ja wszystkie posiłki mam bogate w białko. Wyjątkiem jest 2 śniadanie. Mimo to brakuje mi dziennie średnio 60g białka aby zrealizować moje dzienne zapotrzebowanie. Na forum spotkałem się z różnymi sposobami przyjmowania białka. Jedni radzą na czczo, inni przed treningiem, z kolei zaś następni po treningu. Kilka postów dotyczy przyjmowania białka przed snem jako ostatni posiłek.
...
Napisał(a)
No lux przynajmniej wiem ze nie sciemniasz i cos czytałes
Jak brakuje Ci 60g to:
-1 porcja zaraz po treningu ( mozesz dac 40g białka, nie prochu tylko białka )
-2 porcja (20g białka) do posiłku z najmniejsza iloscia białka lub zaraz rano jak wstajesz walisz białko robisz sniadanie
W DNT 1 porcja 30g rano 2 porcja moze byc miedzy posiłkami lub na noc.

Jak brakuje Ci 60g to:
-1 porcja zaraz po treningu ( mozesz dac 40g białka, nie prochu tylko białka )
-2 porcja (20g białka) do posiłku z najmniejsza iloscia białka lub zaraz rano jak wstajesz walisz białko robisz sniadanie
W DNT 1 porcja 30g rano 2 porcja moze byc miedzy posiłkami lub na noc.
...
Napisał(a)
Jeśli wszystkie posiłki masz bogate w białko i brakuje Ci 60g to chyba coś nie tak z tymi posiłkami.
No chyba ze przyjąłeś 3g białka na kg masy ciała i wrzuciłeś nieco inne suplementy ale jeśli nie to zjadasz 2-3 posiłki????
No chyba ze przyjąłeś 3g białka na kg masy ciała i wrzuciłeś nieco inne suplementy ale jeśli nie to zjadasz 2-3 posiłki????
...
...
Napisał(a)
aaa nie pomyślałem
No jak tak to jest to realna kwestia nawet przy pięciu posiłkach.

No jak tak to jest to realna kwestia nawet przy pięciu posiłkach.
...
...
Napisał(a)
MajkelTSW radziłeś mi przyjmować dziennie 2,4g białka/kg masy ciała. W moim przypadku jest to 170g białka dziennie. Śniadanie dostarcza mi okolo 30g białka, 2 Śniadanie to kanapki z warzywami(ogórki, pomidory), Obiad - codziennie dobrej jakości mięso(wołowina, pierś z kurczaka, dorsz, morszczuk) to 35g białka. Posiłek koło godziny 18(najczęściej chleb z tuńczykiem, makrelą, śledziem) to mniej więcej 30g białka. Mamy 95g białka. Do tego kolacja: najczęściej jajecznica z żółtka i 3 białek to jakieś 20g białka. Wychodzi około 110-115g białka w 5 posiłkach. Do 168 brakuje nadal około 55-60g. Czytałem, ze nie należy przyjmować naraz więcej niż 30 g białka, gdyż organizm nie da rady go wchłonąć.
...
Napisał(a)
Daj 6 posiłków dziennie + 1 gratisowy szejk ( razem z 2 sniadaniem bo jest liche, w DNT po siłowni ) i po problemie
Jesteś endo tak?
Zmieniony przez - MajkelTSW w dniu 2011-05-16 00:53:37

Jesteś endo tak?
Zmieniony przez - MajkelTSW w dniu 2011-05-16 00:53:37
...
Napisał(a)
Dla endo ( a z tego co pamietam jest endo ) to nie jest "az", optymalna wartość.
https://www.sfd.pl/Witam._Jakie_rozwiązanie_będzie_lepsze_-t738171.html
Redukcja to raz, endo to 2.
2,4 nie jest duzo dla endo na redukcji.
Zmieniony przez - MajkelTSW w dniu 2011-05-16 00:58:31
https://www.sfd.pl/Witam._Jakie_rozwiązanie_będzie_lepsze_-t738171.html
Redukcja to raz, endo to 2.
2,4 nie jest duzo dla endo na redukcji.
Zmieniony przez - MajkelTSW w dniu 2011-05-16 00:58:31
Polecane artykuły