SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pytanie odnośnie potrawy

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1113

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 96 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1679
Ostatnio spróbowałem u kolegi takiego cuda i bardzo mi posmakowało, teraz postanowiłem zrobić i jedna rzecz wzbudziła moje wątpliwości, a mianowicie ocet.

3 łyżki ocet balsamiczny
3 łyżki sos sojowy
2 łyzki oleju
przyprawy, płynny miód (śladowe ilości)

w/w są to składniki do zalewy, w której pokrojony kurczak stoi kilka godzin przed usmażeniem.

Zamiast balsamicznego dodałem zwykły ocet i zastanawia mnie jakość/struktura białka po takiej zalewie, czy jest w jakiś sposób zaburzona? Pytanie czysto z ciekawośći, od razu polecam do spróbowania :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wysoko białkowe omlety pozbawione tłuszczu.

Następny temat

Pasta rybno-serowa.

Fitmeal