...
Napisał(a)
Swoją przygodę z siłownią zacząłem gdzieś rok temu z długimi przerwami.Od jakichś paru miesięcy staram się ćwiczyć systematycznie i stwierdzam, że widać efekty.Sporo czytałem też o ćwiczeniu m.in na tym forum, lecz jedna rzecz mnie niepokoi ponieważ wszędzie gdzie bym nie zajrzał pisze, że regeneracja np. bicepsa przy intensywnym treningu zajmuje 5-6 dni a u mnie jak zauważyłem mięsień ten już regeneruje się w za 2 dni choć ująłbym to za dość ciężki trening przy czym dodatkowo nie odpoczywa on cały czas tylko czasami jest co do roboty.Tu też moje pytanie czy to tylko mnie sie tak wydaje i pomimo to mam wydłużyć jego czas na regenerację czy dalej ćwiczyć co drugi dzień??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Tego Twojego czegoś nie można nazwać treningiem ... To nazywa się bezmyślne machanie ciężarami , najpierw poćwicz mozg poprzez czytanie artykułów a potem ćwicz ciało :)
...
Napisał(a)
nie pier..l tylko napisz jak ćwiczysz teraz, to uzyskasz konkretną odp.
OnGear
...
Napisał(a)
Teraz ćwiczę tak przeplatanie w jeden dzień brzuch a w drugi dzień biceps i to jest taki trening mniej więcej:rozgrzewka gdzieś 20 minut potem 2 serie po 10 razy z mniejszym ciężarem gdzieś 50 % maksymalnego i staram się kontrolować te ruchy i napinać mięśnie w ciągu podnoszenia i stawiać opór przy opuszczaniu, następnie 4 serie po 10 powtórzeń z dużo większym obciążeniem, czyli tyle ile dam rade unieść 10 razy bez żadnych unoszeń oszukanych, potem oburącz 5 serii nachwytem większy ciężar (taki jaki zdołam spokojnie 10 razy podnieść, z lekkim bólem mięśni w ostatniej serii), potem mam 4 serie z o 2 kilo większym aktualnie ciężarem ale podchwytem i potem 2 serie po 10 razy ciężarem takim jak po rozgrzewce też 10 razy) i potem na sam koniec wykonuje puste ruchy tzn. bez obciążenia napinam mięśnie i i tak jakbym podnosił ale tylko napinając bo wtedy takie napompowanie w mięśniach czuje.:)
...
Napisał(a)
A te ciężary to na dzień dzisiejszy 6,5 kg po rozgrzewce 15 kg 23 kg i 25 kg odpowiednio.
...
Napisał(a)
cwiczysz tylko brzuch i biceps
Zmieniony przez - Cris Thug w dniu 2011-06-21 18:56:54

Zmieniony przez - Cris Thug w dniu 2011-06-21 18:56:54
Ole-le, ola-la, ser del Barça és el millor que hi ha!
...
Napisał(a)
No i nogi ale to na rowerze śmigam codziennie po parę godzinek.Przedramiona mi się ćwiczą wraz z bickiem, a na klate to sobie właśnie planuje ławeczke zrobić:P
...
Napisał(a)
to ty lepiej poczytaj jeszcze na forum proponuje zacząc od tego
https://www.sfd.pl/Pierwsza_Wizyta_Jasia_na_FORUM-t355004.html
https://www.sfd.pl/Pierwsza_Wizyta_Jasia_na_FORUM-t355004.html
...
Napisał(a)
a plecy cwicza sie kiedy podnosisz plecak z podlogi?
Ole-le, ola-la, ser del Barça és el millor que hi ha!
...
Napisał(a)
lol ale diete na mase mam opracowaną, zjadam 2 gramy białka na każdy kilogram ciała i rozgrzewkę też mam i wszystko a na razie chce pracować nad brzuchem, nogami, bickiem i w najbliższym czasie nad klatą i zadałem pytanie odnośnie tego.:(
...
Napisał(a)
Spoko wróćmy do meritum co chce osiągnąć. Mam kolejne 6 pytań... I za 29min idę na dżęme (TAK to nazwom)
OnGear
...
Napisał(a)
tylko że jak będziesz pracował tylko nad brzuchem, nogami, bicem no i jaszcze nad klatką to potem będą ci odstawac barki i plecy , i będziesz wyglądac śmiesznie
Polecane artykuły