SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Push pull legs 6x w tygodniu co oceny

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3282

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 7 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 199
Witam, niedługo zaczynam okres masowy i przygotowałem sobie plan push/pull/legs 6 dniowy. I tu pojawia się moje pytanie, czy odpowiednio dobralem ilosc serii i czy się nie zajadę?

Jesli chodzi o pull b jest on ukierunkowany na poprawe podciagania, dltego dalem to jako pierwsze glowne cwiczenie.

W dniu nog zostawić jak jest, czy moze wypychanie na suwnicy zamienić na prostowanie nog na maszynie?

*** ściąganie drążka wyciągu górnego w push to chodzi o ściąganie na triceps.

Dzień 1 push A
dzień 2 pull A
dzień 3 legs A
dzień 4 Free
dzień 5 push B
Dzień 6 pull B
Dzień 7 legs b
...
Od jakich wartości CM zacząć, żeby się za szybko nie wypalić na takim planie i w miarę możliwości progresowac jak najdłużej? Obecnie myślę o progresji liniowej i dokładniu 2.5kg co tydzień, chcoiaz nie wiem czy nie będzie to za dużo. Druga opcja to dokładnie jeden tydzień +1 pow, drugi schodzę o to powtórzenie w dół i dodaje 2.5kg. Co o tym myślicie?

Zmieniony przez - oskar181 w dniu 03/09/2019 16:52:39
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6034 Napisanych postów 61477 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 764575
Ogólnie plan nie jest zły i same założenia, ale gdzieniegdzie bym pokombinował z ćwiczeniami.
Przede wszystkim w planie nóg dałbym jakieś ćwiczenie jednonóż w dniu niskiej intensywności daj tam albo wykroki albo przysiad bułgarski co może się pozytywnie przełożyć na trening.
W push B masz ściąganie drążka wyciągu górnego to jest ćwiczenie pull nie push.
Podobnie mam z unoszeniem bokiem, w tym ćwiczeniu bym nie szalał z niskimi zakresami powtórzeń i większym ciężarem bo łatwo sobie zrobić problem z barkiem.
1

Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 7 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 199
rion10
Ogólnie plan nie jest zły i same założenia, ale gdzieniegdzie bym pokombinował z ćwiczeniami.
Przede wszystkim w planie nóg dałbym jakieś ćwiczenie jednonóż w dniu niskiej intensywności daj tam albo wykroki albo przysiad bułgarski co może się pozytywnie przełożyć na trening.
W push B masz ściąganie drążka wyciągu górnego to jest ćwiczenie pull nie push.
Podobnie mam z unoszeniem bokiem, w tym ćwiczeniu bym nie szalał z niskimi zakresami powtórzeń i większym ciężarem bo łatwo sobie zrobić problem z barkiem.

No faktycznie nie zauważyłem sam Tych błędów. Zamiast tego ściągania w push, wrzucę wyciskanie hantla nad głowę oburąc. A w dniu dużej intensywności te wznosy myślę, żeby zamienić na face pulle i pobudzić też trochę tylny akton barków. I do dnia nog dodam bulgary zamiast tych przysiadow.
Zauważyłem też, że zapomniałem o brzuchu więc wrzucę po 2 ćwiczeniu do jednego dnia z push i pull i 1/2 do jednego dnia legs

Zmieniony przez - oskar181 w dniu 04/09/2019 20:52:39
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6034 Napisanych postów 61477 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 764575
Ja teraz też pomyślałem, że może chodzi Ci nie o ściąganie drążka wyciągu górnego, a o prostowanie ramiona z drążkiem wyciągu jeśli chodzi i ćwiczenie na triceps, a nie na grzbiet to wszystko gra bo to jest ćwiczenie push.
Face pull to bardzo dobre ćwiczenie i warto go stosować dobrze wykonane ładnie angażuje do pracy wszystkie mięśnie wokół łopatek.
Bułgary to wartościowe ćwiczenie i będziesz zadowolony choć początkowo trudne technicznie.
Brzuch warto trenować ale sensownymi ćwiczeniami dałby dead bud i pallof press.
1

Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
rion10

Brzuch warto trenować ale sensownymi ćwiczeniami dałby dead bud i pallof press.

Hmm... zastanowię się nad podanymi przez Ciebie ćwiczeniami sam myślałem, żeby wybrać któreś z tych: skrety tułowia z linka wyciagu, lub przenoszenie gryfu na boki z zatrzymaniem nad głową(Nie wiem jak nazwać poprawnie to ćwiczenie), spacer farmera jednoracz, deska i allahy.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening Nóg

Sztos