SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Trening Push Pull Legs - ocena

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 166

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2073
Witam ćwiczę już kilka lat lecz z przerwami dłuższymi bądź krótszymi. Obecnie priorytetem jest budowa masy mięśniowej oraz zredukowanie masy tłuszczowej bo się trochę zapuściłem ostatnimi czasy. Dlatego też po każdym treningu siłowym robię 30 minut cardio przeważnie na rowerku stacjonarnym. Oraz spożywam ok. 2500 kcal dziennie. Obecnie moja waga wynosi 98kg przy 178cm wzrostu.

A oto mój plan którym ćwiczę i chciałbym się doradzić czy coś zmodyfikować, czy można zostawić tak jak jest.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6762 Napisanych postów 62718 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 782512

Na budowanie masy mięśniowej na deficycie kalorycznym są niewielkie szanse, ale jeśli poziom tkanki tłuszczowej jest dość wysoko to nie ma co się zastanawiać tylko zrobić sensowną redukcję i zmniejszyć poziom tkanki tłuszczowej do poziomu takiego żeby można było budować masę mięśniową.

Po drugie nie wiem jak długo jesteś na redukcji, ale przy Twoich gabarytach dość nisko masz te kalorie w diecie.

W dniu nóg można dołożyć jeszcze jedno ćwiczenie, ewentualnie dołożyć chociaż po jednej serii w obu formach przysiadu.
W treningu pull jak masz możliwość to lepiej zrobić podciąganie na drążku niż ściąganie drążka wyciągu górnego, a jak uginanie ze sztangą robisz w podchwycie to możesz zrobić z hantlami w chwycie młotkowym.

Push jest takim klasykiem więc nie ma co za bardzo tutaj kombinować czy zmieniać.

Ja bym jeszcze dołożył coś na brzuch/rdzeń pod warunkiem, że ćwiczenia wielostawowe nie wystarczą.
Poza tym pilnować diety (choć ją sobie jeszcze zrewiduj) i trenować, a efekty powinny być.

Zmieniony przez - rion10 w dniu 2024-12-04 12:01:23
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 39 Wiek 3 lata Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 1570
Według mojej opinii plan wygląda okej, jedynie co ja bym dodał to jeszcze z jedno ćwiczenie na nogi przynajmniej, żeby trochę bardziej je skatowac
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6406 Napisanych postów 77467 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 763622
Jak słusznie zostało zasugerowane w wypowiedzi powyżej, nie da się realizować dwóch celów jednocześnie. Może to być budowa masy mięśniowej, lub redukcja tkanki tłuszczowej, a nie jedno i drugie. Jeszcze progresu siłowego i wytrzymałości zabrakło

Budować dobrej jakości mięśnie można z niskiego poziomu tkanki tłuszczowej. Jeżeli więc nie jest on taki, to jak najbardziej należy redukować. Polecam poczytać więcej informacji na temat w artykule przedstawionym poniżej:

https://www.sfd.pl/Body_fat__znaczenie_w_budowaniu_masy_mięśniowej-t1132868.html

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening Push Pull Legs - ocena

Następny temat

Trening Split - ocena

WHEY premium