Szacuny
80
Napisanych postów
8751
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
42589
Witam.
JAk psychika oddziałowywuje na ćwiczenia ?? Jak duży ma wpływ psychika do osiąganych efektów ??
Spotkałem się z zdarzeniem . Gdzie moj znajomy/kumpel z siłki sprzedał innemu kolesiowi słodzik w opakowaniu kreatyny. No i ten koles myslał ze to kreatyna i ja normalnie dawkował. Po tygodniu wyciskał 8 kg więcej na klatke . Siła mu podskoczyła niziemsko .
Więc świadomość pomaga nam dużo...
a jak wy myślicie ??
pozdro
a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.
Szacuny
202
Napisanych postów
31902
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
94099
efekt placebo.
misOO opowiadal jak jakiemus kolesiowi co juz chcial brac kox, bo nie mial przyrostow dal tajemniczy flakonik z tabletkami .... WIT. C a on o tym nie widzial. mial brac 3x dziennie po 1
Szacuny
47
Napisanych postów
7997
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
70855
no centralnie tak jest jak mowisz , psycha jest najwazniejsza w treningu
dlatego trzeba cykle krety robic często to wtedy są ładne przyrosty , nawet jak nie od samej "kreatyny" tylko tego pozytywnego nastawienia
Szacuny
7
Napisanych postów
1392
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
26131
mam troche inne przyklad ale tez chodzi o psychike
kumpel z silki zaczyna robic ostatnie powtorzenie w wysiskaniu widze ze sztanga stoi w miejscu koles nie moze podniesc, przykladam rece do sztangi i tylko przykladam i udaje ze mu pomagam i czasem(nie zawsze) podnosi bez mojej pomcy.
tak samo kiedys jak robilem trening na sile, zalozylem sobie w ostatniej serii ciezar ktory tydzien temu raz udalo mi sie podniesc z duzym trudem, wchodze pod sztange z zalozeniem ze ciezko pojdzie ale podniose dokladnie raz, wycisnolem, wstalem sobie i patrze ze cos ciezarki sie nie zgadzaja - bylo o 4 kg wiecej niz tydzien temu a tyle sie chyba nie da poprawic w tydzien
"Lepiej miec 90 w pasie i 120 w klacie niz 80 w pasie i 100 w klacie."
Szacuny
2109
Napisanych postów
49893
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
492546
Psychika ma napewno ogromne znaczenie
Chocby z tym lykaniem podswiadomosc dziala tak ze wszystko ladnie idzie ja np. zauwazylem na sobie ze mi psychika sie blokuje jesli chodzi o wyciskanie na lawce (o rekord chodzi) a dokladnie o przechodzenia na wieksze ciezary ja mam tak ze dla przykladu ze 92,5 kg na 97,5 kg sila idzie mi normalnie a pozniej gdy sie ma wejsc na nowa dziesiatke to sie blokuje i zawsze ciezar miedzy 97,5-102,5 kg dluzej trwa a pozniej znowu do 107,5 pojdzie nie najgorzej i jakas blokada