Treści publikowane w tym dziale mają charakter informacyjny i stanowią wymianę doświadczeń użytkowników. Nie zastępują konsultacji lekarskiej, diagnozy ani indywidualnej porady medycznej.
W przypadku problemów zdrowotnych, podejrzenia choroby lub stosowania leków skonsultuj się z lekarzem lub wykwalifikowanym specjalistą.
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
213
Witam po przysiadach bolą mnie miejsca ozaczone na zdjeciu jakby zginacze bioder? Mimo iż robię kompleksową rozgrzewke/serie wstępne i staram sie wszystko dobrze rozciągnąc to ból nadal wystepuje, nwm macie jakies pomysły?
Szacuny
2077
Napisanych postów
49893
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
492546
Witaj , ból w zaznaczonym miejscu może być spowodowanymi wieloma czynnikami choćby mięśnie biodrowo-lędźwiowe, więzadło pachwinowe, dysbalans w sekwencjach mięśniowo-powięziowych czy z odcinka lędźwiowego kręgosłupa. Należałoby udać się do fizjoterapeuty. Rollujesz , rozciągasz się po treningu ?
Szacuny
2077
Napisanych postów
49893
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
492546
Rollowanie warto sobie dołożyć , nie jest to wielki koszt a ma duże znaczenie przy profilaktyce. Jak wspomniałem wyżej w takim przypadku warto udać się do specjalisty.
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
213
Jesli ból sie nasili to nie będę mial wyjścia bo na razie jest to cos w formie dyskomfortu a jesli chodzi o rolowanie to w jaki soposob mam te miejsce wyrolowac?
Szacuny
2077
Napisanych postów
49893
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
492546
Tu nie chodzi nawet o te miejsca, ból powstaje poprzez nieprawidłowe napięcie i przenoszenie, skup się żeby dobrze przerolować cała kończyne dolną (całą taśmę) oraz rozciągnie w tym szczególnie biodrowo-lędźwiowego.