SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przykładowy jadłospis na redukcji do oceny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4255

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
Rozwiń stwierdzenie " nie ma profilu mikroelementów bo ich nie zawiera " jak możesz ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6263 Napisanych postów 76003 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754688
Wydaje mi się jednak, że popiół musi stanowić nieznaczny procent produktu.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 660 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 9299
DrunklnCarbs po prostu nie zawiera witamin i innych ważnych składników w przeciwieństwie do normalnego jedzenia. Białko serwatkowe ma tylko wartość energetyczną a nie ma odżywczej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
Czyli wedle Twojej teorii WPC nie posiada jakościowego profilu aminokwasów?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 660 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 9299
Nie powiedziałem tak. Zawiera dobrej jakości białko, ale nie zawiera witamin itp tak jak normalna żywność dlatego nie można tego porównać do mięsa czy jajek.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6263 Napisanych postów 76003 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754688
Składniki mineralne (popiół) stanowią 3-5% składu odżywek białkowych. Skąd twierdzenie, że ich w nich nie ma?

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 660 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 9299
Dobrze by było jakby podczas ultrafiltracji były usuwane tylko złe mikroorganizmy a mikroelementy zostawały. Tak się niestety nie dzieje i to nie tylko w przypadku mleka ale także przy przetwarzaniu innych produktów np zbóż na mąkę. Wszystko traci i to czasem nawet do 90 % jakiegoś pierwiastka.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wejście na 0

Następny temat

Redukcja nadwyżka kaloryczna co robić?

WHEY premium