SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przykładowy jadłospis na redukcji do oceny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 744

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 188 Napisanych postów 613 Wiek 24 lat Na forum 303 dni Przeczytanych tematów 2306
Rozwiń stwierdzenie " nie ma profilu mikroelementów bo ich nie zawiera " jak możesz ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3951 Napisanych postów 63966 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 683652
Wydaje mi się jednak, że popiół musi stanowić nieznaczny procent produktu.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 658 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 9267
DrunklnCarbs po prostu nie zawiera witamin i innych ważnych składników w przeciwieństwie do normalnego jedzenia. Białko serwatkowe ma tylko wartość energetyczną a nie ma odżywczej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 188 Napisanych postów 613 Wiek 24 lat Na forum 303 dni Przeczytanych tematów 2306
Czyli wedle Twojej teorii WPC nie posiada jakościowego profilu aminokwasów?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 658 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 9267
Nie powiedziałem tak. Zawiera dobrej jakości białko, ale nie zawiera witamin itp tak jak normalna żywność dlatego nie można tego porównać do mięsa czy jajek.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3951 Napisanych postów 63966 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 683652
Składniki mineralne (popiół) stanowią 3-5% składu odżywek białkowych. Skąd twierdzenie, że ich w nich nie ma?

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 658 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 9267
Dobrze by było jakby podczas ultrafiltracji były usuwane tylko złe mikroorganizmy a mikroelementy zostawały. Tak się niestety nie dzieje i to nie tylko w przypadku mleka ale także przy przetwarzaniu innych produktów np zbóż na mąkę. Wszystko traci i to czasem nawet do 90 % jakiegoś pierwiastka.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wejście na 0

Fruzelina