SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przykładowy jadłospis na redukcji do oceny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 555

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 131 Napisanych postów 478 Wiek 23 lat Na forum 83 dni Przeczytanych tematów 1675
Rozwiń stwierdzenie " nie ma profilu mikroelementów bo ich nie zawiera " jak możesz ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3515 Napisanych postów 61639 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 672454
Wydaje mi się jednak, że popiół musi stanowić nieznaczny procent produktu.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 585 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 8688
DrunklnCarbs po prostu nie zawiera witamin i innych ważnych składników w przeciwieństwie do normalnego jedzenia. Białko serwatkowe ma tylko wartość energetyczną a nie ma odżywczej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 131 Napisanych postów 478 Wiek 23 lat Na forum 83 dni Przeczytanych tematów 1675
Czyli wedle Twojej teorii WPC nie posiada jakościowego profilu aminokwasów?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 585 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 8688
Nie powiedziałem tak. Zawiera dobrej jakości białko, ale nie zawiera witamin itp tak jak normalna żywność dlatego nie można tego porównać do mięsa czy jajek.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3515 Napisanych postów 61639 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 672454
Składniki mineralne (popiół) stanowią 3-5% składu odżywek białkowych. Skąd twierdzenie, że ich w nich nie ma?

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 585 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 8688
Dobrze by było jakby podczas ultrafiltracji były usuwane tylko złe mikroorganizmy a mikroelementy zostawały. Tak się niestety nie dzieje i to nie tylko w przypadku mleka ale także przy przetwarzaniu innych produktów np zbóż na mąkę. Wszystko traci i to czasem nawet do 90 % jakiegoś pierwiastka.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wejście na 0

MenS