SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przetrenowany biceps

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 144

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 42 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 594
Witam
Jakies 3 miesiace temu odwalilo mi i zaczalem dokladac bonusowe serie z coraz wiekszym obciazeniem na biceps zanim dostosowywac ciezar robilem to samo i dorzucalem kolejne serie zwiekszonym obciazeniem az z 4 serii sztanga i 4 hantlami zrobilo sie ich 12-13 8 serii sztanga i 5 hantlami po 10 ruchow lacznie 120-130 ruchow na jednym treningu z duzym obciazeniem... Od jakiegos czasu mialem coraz mniej sily w bicepsach oraz podczas cwiczen nie mam pompy a bicepsy dziwnie bola juz przy 2 serii i juz brakuje sily przy obciazeniu ktorym robilem 2 miesiace temu i nie wygladaja tak dobrze jak wczesniej dopiero tydzien temu sie skapczylem ze najwyrazniej przepalilem przetrenowalem bicepsy... Co mam teraz zrobic? Plan treningowy dzielony 5 dniowy kazdy dzien inna parta, w tym tygodniu dalem luzu zrobilem tylko 4 serie sztangą nie za duzym obciazeniem...Mam dalej trenowac tylko robic mniej serii np.3-4 rekreaycjnie przrez 1-2 tygodnie czy powinnienem na jakis czas przestac robic bicepsy? Nie chcialbym robic kompletnej przerwy od silowni chyba ze bede musial...
I mam drugie pytanie czy naprawde nie powinno sie robic tricepsow na nastepny dzien po dniu klaty? tzn poniedzialek klatka wtorek biceps z tricepsem, trenowalem tak od 14 do 18 roku zycia kiedys i mialem pokazne tricepsy ale teraz gdy wrocilem po 5 letniej przerwie cos slabo to wyglada, moze juz sie tak czlowiek nie regeneruje jak za mlodu, którą partię najlepiej wcisnac pomiedzy dniem klatki i tricepsow, nogi? z gory dzieki za pomoc
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 39 Wiek 34 lat Na forum 54 dni Przeczytanych tematów 1371
Twoje stare zapytania na forum to złoto samo w sobie.

Nie wiem czy czegokolwiek posłuchasz, odpocznij sobie tydzień od siłki. Poczytaj o przetrenowaniu, objętości treningowej, regeneracji...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6762 Napisanych postów 36311 Wiek 46 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 681937
Te 12-13 serii to wcale nie jest jakoś dużo jak ktoś daje oddzielny dzień treningowy na same ramiona. Może trzeba się zastanowić jak rozłożyć ciężary w tych seriach i będzie ok. Trzeba się tez przyjrzeć czy nie nadużywasz tych ramion w treningu np mięśni grzbietu. Zrobienie sobie nawet miesiąca lekkich treningów na łapy to bardzo dobry pomysł. Wręcz fajnie mogą w tym czasie się poprawić.
1

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 42 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 594
Włóczykijek
Twoje stare zapytania na forum to złoto samo w sobie.

Nie wiem czy czegokolwiek posłuchasz, odpocznij sobie tydzień od siłki. Poczytaj o przetrenowaniu, objętości treningowej, regeneracji...
No coz pisalem je jak mialem 17 lat a widzisz mimo to mialem w lapie 42 cm i wycikalem 120kg na plaskiej przy 80 kg wagi na kurczaku i odzywkach, daruj sobie takie odpowiedzi w niczym nie pomagasz...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
nightingal
Te 12-13 serii to wcale nie jest jakoś dużo jak ktoś daje oddzielny dzień treningowy na same ramiona. Może trzeba się zastanowić jak rozłożyć ciężary w tych seriach i będzie ok. Trzeba się tez przyjrzeć czy nie nadużywasz tych ramion w treningu np mięśni grzbietu. Zrobienie sobie nawet miesiąca lekkich treningów na łapy to bardzo dobry pomysł. Wręcz fajnie mogą w tym czasie się poprawić.

Dzięki, dobrze wrzucic cos miedzy dniami klaty a lap np nogi zeby triceps sie regenerowal czy dalej robic pon klata wt lapy?Z czym najlepiej robic przedramiona?z lapami? Co do miesni grzbietu to plecy oszczedzal robie tylko na wyciagu do klatki i hantelkami w opadzie...

Zmieniony przez - Green1 w dniu 2025-02-19 15:02:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6762 Napisanych postów 36311 Wiek 46 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 681937
ja bym ramiona robił na koniec tygodnia - już po wszystkich większych partiach. A przedramiona olał całkowicie - chyba że zależy Ci na ich sile - to wystarczy ze 3-4 serie trzymania sztangi załadowanej konkretnym ciężarem aż chwyt puści. Im prościej tym lepiej.
1

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

5x5 siła

Następny temat

Czterodniowy pushpull

WHEY premium