Jakies 3 miesiace temu odwalilo mi i zaczalem dokladac bonusowe serie z coraz wiekszym obciazeniem na biceps zanim dostosowywac ciezar robilem to samo i dorzucalem kolejne serie zwiekszonym obciazeniem az z 4 serii sztanga i 4 hantlami zrobilo sie ich 12-13 8 serii sztanga i 5 hantlami po 10 ruchow lacznie 120-130 ruchow na jednym treningu z duzym obciazeniem... Od jakiegos czasu mialem coraz mniej sily w bicepsach oraz podczas cwiczen nie mam pompy a bicepsy dziwnie bola juz przy 2 serii i juz brakuje sily przy obciazeniu ktorym robilem 2 miesiace temu i nie wygladaja tak dobrze jak wczesniej dopiero tydzien temu sie skapczylem ze najwyrazniej przepalilem przetrenowalem bicepsy... Co mam teraz zrobic? Plan treningowy dzielony 5 dniowy kazdy dzien inna parta, w tym tygodniu dalem luzu zrobilem tylko 4 serie sztangą nie za duzym obciazeniem...Mam dalej trenowac tylko robic mniej serii np.3-4 rekreaycjnie przrez 1-2 tygodnie czy powinnienem na jakis czas przestac robic bicepsy? Nie chcialbym robic kompletnej przerwy od silowni chyba ze bede musial...
I mam drugie pytanie czy naprawde nie powinno sie robic tricepsow na nastepny dzien po dniu klaty? tzn poniedzialek klatka wtorek biceps z tricepsem, trenowalem tak od 14 do 18 roku zycia kiedys i mialem pokazne tricepsy ale teraz gdy wrocilem po 5 letniej przerwie cos slabo to wyglada, moze juz sie tak czlowiek nie regeneruje jak za mlodu, którą partię najlepiej wcisnac pomiedzy dniem klatki i tricepsow, nogi? z gory dzieki za pomoc