SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przeskakiwanie w barku - co zrobić

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 202

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 51 Wiek 29 lat Na forum 69 dni Przeczytanych tematów 388
Witam, od jakiegoś czasu podczas wykonywania ćwiczeń na siłowni przeskakuje/strzyka mi w prawym barku. Niektórych ćwiczeń nie mogę wykonywać (np. wznosi bokiem) ponieważ boje się że może mi się coś stać z barkiem. W jaki sposób mogę sobie pomóc?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 31504 Napisanych postów 21938 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 275016
Isc do specjalisty czyli dobrego fizjo oraz do ortopedy po skierowanie na jakies badanie obrazowe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 51 Wiek 29 lat Na forum 69 dni Przeczytanych tematów 388
monkey22
Isc do specjalisty czyli dobrego fizjo oraz do ortopedy po skierowanie na jakies badanie obrazowe

No tak, to jest najlepsze co mógłbym zrobić ale z powodu braku czasu itd chciałem się zapytać czy można to jakoś obejść itd np maścią czy ćwiczeniami
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 240 Napisanych postów 495 Wiek 33 lat Na forum 149 dni Przeczytanych tematów 3412
Obejdziesz i jedyne co zyskasz to stracisz czas który robił byś progres a jedyne co zyskasz to odwleczesz problemy które i tak się pojawią bo źle trenowane barki będą boleć przy każdym ruchu gdzie pchasz ciężar więc OHP czy dowolne inne wyciskanie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ok jednak się przekonałem żeby zrobić termin u lekarza. Dzięki za odp!
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11535 Napisanych postów 159186 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1229820
Witam, od jakiegoś czasu podczas wykonywania ćwiczeń na siłowni przeskakuje/strzyka mi w prawym barku. Niektórych ćwiczeń nie mogę wykonywać (np. wznosi bokiem) ponieważ boje się że może mi się coś stać z barkiem. W jaki sposób mogę sobie pomóc?

samemu bezie ciężko, chyba, ze sa zaburzenia w obrebie zakresu ruchu stawu. Zazwyczaj przeskakiwania biora sie z dysbalansu mięśniowego miedzy rotatorami, czy strona przednia i tylna barku. Mysle, ze bardziej tutaj pomoze fizjo niz lekarz. Zerknij tez na:

https://zdrowie.sfd.pl/art/Zdrowie/Zdrowe_barki_w_pięciu_krokach-a1773.html?_gl=1*1heprzm*_ga*MTAwMjczMTcyOC4xNTk5NTA0NTQ1*_ga_8YYC8K60BE*MTY5NTEwMzcxOC44MC4xLjE2OTUxMDc3ODMuNTYuMC4w

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
WHEY premium