RABATY DO 90% I GRATISY W KOSZYKU! NIE CZEKAJ, PROMO TRWA DO WYCZERPANIA ZAPASÓW!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Ilość kcal w diecie - porady

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 660

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 87
ogólnie to tak trenuje 6-7 razy w tygodniu 4 siłowe 2-3 klubowych piłkarskich 15-25 tys kroków praca fizyczna na hali magazynowej w sklepie i wczoraj już przekroczyłem swój bilans tygodniowy myślicie żeby normalnie zjeść jutro i po prostu od nowego tygodnia naspokojnie jeść i to moje parametry 72 kg 16 lat 178 cm
bo nie wiem sam co zrobić czy zjeść jutro normalnie te 2500 kcal?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11196 Napisanych postów 52054 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Musisz podać więcej informacji, żeby ktoś Ci dobrze doradził: co jest twoim celem (masa/redukcja), jaki masz w tej chwili % BF (a najlepiej zdjęcie)...
Moje myśli po przeczytaniu posta były takie, dlaczego młody, wysoki i aktywny człowiek je tylko 2500 tys. kalorii... trochę mało. Może dlatego przekroczyłeś (po prostu organizm domaga się więcej) i może nie w tym jest największy problem, tylko w źle dobranych kaloriach?...
Nie wiem, jeśli dopiszesz coś więcej o sobie, to ci podpowiedzą...
...
Napisał(a)
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3051 Napisanych postów 51872 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 351117
Jedz normlanie zgodnie z planem, aczkolwiek jak padło już wyżej - policz zapotrzebowanie na nowo, wszak 2500 przy takiej aktywności to na pewno będzie za mało.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected] / https://healthandfitness.pl/kontakt-trener

...
Napisał(a)
Początkujący
posiadam gdzieś 12-13 bf i to redukcja
...
Napisał(a)
Początkujący
posiadam 12-13 bf i redukcja
...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35096 Napisanych postów 26318 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 285142
Jak wyżej , jedz normalnie i nie ma co sie przejmować pojedynczymi zaburzeniami w skali tygodnia
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6403 Napisanych postów 78811 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 771848
Skoro danego dnia, czy też w perspektywie tygodnia przekroczyłeś zakładaną w obliczeniach ilość spożywanych kalorii, to w kolejnym tygodniu skoryguj tę wartość o nadmiar różnicy z obecnego tygodnia i tyle. Ważne żeby ogólna ilość w dłuższej perspektywie się zgadzała. Poza tym, istotne jest to jak zareagują obwody ciała mierzone co jeden/dwa tygodnie rano na czczo. Na podstawie ich reakcji będziesz mógł stwierdzić, czy spożywana ilość kalorii jest odpowiednia, czy też należy ją zmniejszyć lub też przyłożyć się bardziej do kontroli.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Deficyt kcal - porady

Następny temat

Ilość kcal w diecie

Blackmonth
Polecane artykuły