Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
87
ogólnie to tak trenuje 6-7 razy w tygodniu 4 siłowe 2-3 klubowych piłkarskich 15-25 tys kroków praca fizyczna na hali magazynowej w sklepie i wczoraj już przekroczyłem swój bilans tygodniowy myślicie żeby normalnie zjeść jutro i po prostu od nowego tygodnia naspokojnie jeść i to moje parametry 72 kg 16 lat 178 cm
bo nie wiem sam co zrobić czy zjeść jutro normalnie te 2500 kcal?
Szacuny
11196
Napisanych postów
52054
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Musisz podać więcej informacji, żeby ktoś Ci dobrze doradził: co jest twoim celem (masa/redukcja), jaki masz w tej chwili % BF (a najlepiej zdjęcie)... Moje myśli po przeczytaniu posta były takie, dlaczego młody, wysoki i aktywny człowiek je tylko 2500 tys. kalorii... trochę mało. Może dlatego przekroczyłeś (po prostu organizm domaga się więcej) i może nie w tym jest największy problem, tylko w źle dobranych kaloriach?... Nie wiem, jeśli dopiszesz coś więcej o sobie, to ci podpowiedzą...
Szacuny
3051
Napisanych postów
51872
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
351117
Jedz normlanie zgodnie z planem, aczkolwiek jak padło już wyżej - policz zapotrzebowanie na nowo, wszak 2500 przy takiej aktywności to na pewno będzie za mało.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6403
Napisanych postów
78811
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
771848
Skoro danego dnia, czy też w perspektywie tygodnia przekroczyłeś zakładaną w obliczeniach ilość spożywanych kalorii, to w kolejnym tygodniu skoryguj tę wartość o nadmiar różnicy z obecnego tygodnia i tyle. Ważne żeby ogólna ilość w dłuższej perspektywie się zgadzała. Poza tym, istotne jest to jak zareagują obwody ciała mierzone co jeden/dwa tygodnie rano na czczo. Na podstawie ich reakcji będziesz mógł stwierdzić, czy spożywana ilość kalorii jest odpowiednia, czy też należy ją zmniejszyć lub też przyłożyć się bardziej do kontroli.