-10% NA NIEPRZECENIONE PRODUKTY KOD:PROMO10 - SPAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Przejście z redukcji na powolną masę

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 77

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 17 dni Przeczytanych tematów 25
Cześć,
Mam 32 lata, 176cm, siłownia teoretycznie od 15 lat, ale zazwyczaj bez diety i ciągłości, tzn potrenowalem 0,5-1roku i później kilka miesięcy albo i dłużej przerwy i powrót na siłkę jak zajawka wracała.
Właśnie kończę redukcję trwająca 4 miesiące. Był to powrót po roku do jakiegokolwiek ruchu innego niż spacery z synem. Przez te 4 miesiące z aktywności fizycznej była siłownia 3x w tyg i 1-2x w tyg rower rekreacyjnie i od wiosny co jakiś czas pracę ogrodowe, często siłowe.
Waga z 93kg -->81kg,
Brzuch: 103cm-90,5cm
Biceps: 38,5 -->37,8
Jeżeli chodzi o dietę to po prostu starałem się jeść zdrowo, około 150g białka dziennie i pilnowałem kcal. Zacząłem od 2500kcal, po około 40 dniach waga stanęła, zszedłem do 2300kcal, a jak znowu stanęła waga to zszedłem do 2100 i jadłem tak przez ostatnie 1,5 miesiąca.
Planuje dalej jeść zdrowo i prowadzić w miarę aktywny tryb życia i chciałbym trochę zbudować mięśni. Nie zależy mi na szybkich efektach, ale chciałbym utrzymać formę i powoli budować mięśnie.
Wole przez jakiś czas nie urosnąć niż urosnąć i nadmiernie się zalać.
Już kilka razy w przeszłości schudłem około 10kg, ale później wracałem do starych nawyków i wszystko wracało.
Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc w zaplanowaniu łagodnego przejścia z redukcji na budowę masy z jak najmniejszym odkładaniem tłuszczu.
Planowałem na początku wskoczyć na 2300kcal i obserwować wagę, jeżeli nie wzrośnie przez 2 tyg, wskoczyć na 2500 itd. Proszę o opinie czy to dobry pomysł, czy jakoś inaczej to rozplanować.
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, opinie, propozycje czy pytania jeżeli coś pominalem.
Jeżeli chodzi o suple, to właśnie mija 1,5 miesiąca przerwy od kreatyny, więc zamierzam zacząć kolejny cykl kreatynowy.
W przerwie od kreatyny jadłem aakg dla oka i motywacji oraz beta alanine.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 106434 Napisanych postów 378530 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1712108
Kreatynę stosuj caly rok bez przerwy
Jeśli chodzi o wyjście z.redu na masę
Najpierw wyskocz na zero kcal ,następnie dokladaj kcal
Kcal które podałeś ciężko się odnieść bo trzeba wyliczyć twoje zero aby mieć odniesienie

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wybór celu treningowego

Spalanie
Polecane artykuły