SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przedramie, moj odwieczny problem, jak zwiększyć drastycznie sile chwytu??

temat działu:

Trening dla początkujących

Ilość wyświetleń tematu: 2944

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 235 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3694
Witam, trenuje juz kolo 1.5r i oczekuje fachowej porady od ludzi którzy mieli podobny problem i jakoś sobie poradzili z tym, badz testowali te treningi przez dluzszy okres na sobie, za czystą teorie raczej podziekuje :)

A więc tak, mam od samego początku problem z siłą chwytu, szczególnie chodzi tutaj o jedno ćw MARTWY CIĄG, obecnie na przysiad biore nie co więcej niz na martwy.

porównując moge zrobic: (przysiad zejscie do ~30cm)
przysiad 70kg x15 / MC 55kg x15
przysiad 80kg x10 / MC 65kg x10
przysiad 90kg x5 / MC ~80kg x5

Ostatnio chcialem zrobic 90kg na MC x5, zrobilem 3x i koniec (2rece podchwyt), uscik puscil, a na plecy,nogi prawie nic nie poczulem.

Stosowalem przez pewien okres podchwyt/nachwyt żeby móc wziąc większy ciezar na MC (co daje mi jakies 10-25kg w zaleznosci od ilosci powtorzen), teraz z tego zrezygnowalem.

Oczywiscie sila chwytu powolutki leci do góry, ale to mnie przeraza, taka nie moc utrzymania gryfu :/

PS, w przedramieniu mam ~28cm

Podsumowując:
Potrzebuje jakiegoś ćw oraz rozpis kiedy je wykonywac (serie/pow/ przerwy itd), zeby zwiększyc drastycznie siłe chwytu do nowego roku :) (po nowym roku ukladam nowy plan). Zaznaczam, ze nie chodzi mi o mase przedramienia, a o SIŁE chwytu!!!

Macie jakies dobre rady?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 17852 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 63608
wiszenie na drazku do oporu i stopniowe zwiekszanie ciezaru (po ok 2,5 kg) powinno pomoc

mozesz kupic plasteline i w domu ugniatac np 5 min 1 reka 5 min 2 reka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 235 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3694
Akurat plasteline gdzies mam, drazek tez posiadam. Odnośnie z drążkiem do oporu. Ile razy tak wisiec do oporu? 1raz co 2dni ? a moze 3serie do oporu co 2dni? A odnoscie do oporu: to jaki sobie próg przyjac zeby dorzucac cieżąr, ~1min wieszenia? 2min ?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Następny temat

Ogólno rozwojowy trening!!!

redox 2