Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
11123
Napisanych postów
51312
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Hej
Jak najlepiej ułożyć cykl ( 100 tab metanabolu ) mój pierwszy ( jestem pełnoletni i ważę ok 90 kg )
Jakich efektów mogę się spodziewać ( pomijając negatywne ) np cm lub kg
Czy mogę łączyć metanabol z kreatyną i proteiną
Bumbo
Szacuny
11123
Napisanych postów
51312
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
mada.
Clomid na cyklu skladającym się ze 100 tabletek metanabolu, będzie wskazany ale nie konieczny, poprostu taka ilość metanabolu nie będzie w stanie skutecznie zablokować produkcji własnego testosteronu.
Szacuny
14
Napisanych postów
780
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
66529
Czesc.Ja bralem tak: 2-3-4-3-2 i uroslo jakies 1,5cm w lapie,sila jakies 13kg na lawie,waga jakies 5kg.Proteine mozesz laczyc(nawet wskazane),musisz zadbac o dobra diete(2-2.5g bialka na 1 kg wagi ciala no i duzo weglowodanow).Kreatyne tez mozesz brac ale na twoim miejscu zostawil bym ja sobie po cyklu.
Szacuny
12
Napisanych postów
507
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
10366
Uważaj na węglowodany -szczególnie jeśli masz skłonności do tycia.Jeśli przesadzisz z nimi zrobisz się poprostu gruby.Metanabol to dobry anabolik choć niewiele osób potrafi go brać odpowiednio.
Szacuny
0
Napisanych postów
230
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
7589
gall.
Wyjasnij czemu clomid nie bedzie potrzebny przeciez metanabol wpływa na układ podwzgórze - przysadka -jądra hamując wydzielanie endogennego (własnego) testosteronu o ok.1/3.
clomid powoduje wyrównanie lub podniesienie się poziomu testosteronu brany jest najczęściej po odstawieniu sterydów przez około 10 - 14 dni.
Szacuny
14
Napisanych postów
780
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
66529
Bumbo.To co napisalem wczesniej to jest to co juz mi zostalo.Na koniec cyklu te osiagi byly tylko troche lepsze.Po cyklu uzylem kreatyny i zwolnilem troche tempo na silowni.Co do clomidu to wydaje mi sie ze nie bedzie potrzebny(ja nie bralem)wlasnie dlatego ze meta chamuje wydzielanie wlasnego testosteronu "tylko" w 1/3(ale moge sie mylic dlatego prosze niech wypowie sie ktos bardziej kompetentny w tych sprawach).