SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Proste przepisy na ostre dania mięsne.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5002

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 718 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34035
Hej, już dostaje na głowę od stania przy garach, macie jakieś propozycję na przepisy ze schabu/kuraka które można zrobić szybko lub można zrobić dużo na jakiś czas, nie chodzi mi o zwykłego kurczaka z ryżem. W grę wchodzą kasze, makarony, ryże fajnie jak danie byłoby pikantne.
Pozdrawiam

"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 5958 Napisanych postów 74399 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 744910
Przepisy w nasze diecie bez wątpienia odgrywają istotną rolę. Zdrowe odżywianie nie polega na dostarczeniu określonej ilości kcal i składników odżywczych, ale również odpowiedniej smakowitości treningów. Jedzenie ma nam sprawiać przyjemność, a nie być tylko formalnością i jałowym posiłkiem. Z tego też względu zapraszam Cię do odpowiednich działów.

1. Dział kuchnia na portalu potreningu.pl: https://potreningu.pl/kitchen/list
2. Dział kuchnia sfd: https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Bez wątpienia znajdziesz w nich wiele ciekawych przepisów. W przypadku potraw pikantnych nie ma większego problemu. Robisz posiłek i po prostu dodajesz do niego ostre przyprawy, takie jak:

- chilli,
- pieprz cayenne,
- pieprz czarny, czerwony, biały,
- czarnuszka,
- chilli chipotle,
- czosnek,
- cebula.

Możliwości dodawania pikantnych produktów i przypraw jest wiele i na pewno znajdziesz coś dla siebie. Kwestia pomysłowości i kombinowania w kuchni.



Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 29716 Napisanych postów 27113 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 384011
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 87161 Napisanych postów 355265 Wiek 47 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1642180
Każdy przepis będzie ok kwestia dodania przypraw
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1332 Napisanych postów 5371 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 136117
Gulasze, potrawki; dodajesz papryczki chili, jalapeno, czosnku, pieprzu kajeńskiego i masz na ostro

Szukaj na necie przepisów na takie sosy jak siracha/shatta; to są takie warzywne sosiki na ostro, ładujesz do słoika i masz przyprawę do posiłku

Kurczak na szybki: 2 kg udek w marynacie jaką tam sobie zamarzysz, 2 kg ziemniaków. Upiec w piekarniku. Żarcia na 3 dni;)
1

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 87161 Napisanych postów 355265 Wiek 47 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1642180
Polecam przyprawę harisha kiedyś z Egiptu przywozilem teraz widziałem w sprzedaży np w auchanie .
Kup sobie też pasty curry super smak daję i są naprawdę ostre .
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 29716 Napisanych postów 27113 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 384011
ooo ta harisha mnie zaciekawiła zawsze na przyprawach w auchanie spędzam z 15 minut oglądając wszystko dokładnie czy coś mnie nie zaciekawi, ale tego nie widziałem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5898 Napisanych postów 9950 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 213695
harissa jest genialna - polecam, jedna z moich ulubionych przypraw (tzn. ja zazwyczaj kupujé w postaci pasty)

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 702 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 10354
Zgadza sie, harissa jest jest swietnym komponentem w kuchni. Nie mysle o niej jako o ostrej przyprawie....raczej o bogatej smakowo ;) Szczegolnie, ze harissa jako mieszanka przypraw; ma bardzo rozny sklad i poziom np. ostrosci. Ja harisse znam z Maroko i programow Jamie Oliviera (bardzo fajne przepisy)

Sporo przypraw znajdzies na skleparabski peel - zadna reklama, raczej nie potrzebujs.

Ja ostre rzeczy kupuje tu gdzie mieszkam czyli w Berlinie. Doslownie szalenstwa dostaje w tych arabskicg mini sklepach :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 718 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34035
Właśnie kupiłem harrise paste w takiej mini puszcze jak wy to stosujecie dodajecie do smażonego mięsa czy jakiś sos się z tego robi?

"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 5958 Napisanych postów 74399 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 744910
Daj tam gdzie masz ochotę. Przecież każdy jest inny i ma inny gust. Jeden zje smarując mięso na pieczywie a inny doda do zupy.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Energetyczne crumble

nutloveb