Szacuny
24
Napisanych postów
718
Wiek
33 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
34035
Hej, już dostaje na głowę od stania przy garach, macie jakieś propozycję na przepisy ze schabu/kuraka które można zrobić szybko lub można zrobić dużo na jakiś czas, nie chodzi mi o zwykłego kurczaka z ryżem. W grę wchodzą kasze, makarony, ryże fajnie jak danie byłoby pikantne.
Pozdrawiam
"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal
Szacuny
5958
Napisanych postów
74399
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
744910
Przepisy w nasze diecie bez wątpienia odgrywają istotną rolę. Zdrowe odżywianie nie polega na dostarczeniu określonej ilości kcal i składników odżywczych, ale również odpowiedniej smakowitości treningów. Jedzenie ma nam sprawiać przyjemność, a nie być tylko formalnością i jałowym posiłkiem. Z tego też względu zapraszam Cię do odpowiednich działów.
Bez wątpienia znajdziesz w nich wiele ciekawych przepisów. W przypadku potraw pikantnych nie ma większego problemu. Robisz posiłek i po prostu dodajesz do niego ostre przyprawy, takie jak:
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
87161
Napisanych postów
355265
Wiek
47 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1642180
Polecam przyprawę harisha kiedyś z Egiptu przywozilem teraz widziałem w sprzedaży np w auchanie .
Kup sobie też pasty curry super smak daję i są naprawdę ostre .
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
29716
Napisanych postów
27113
Wiek
32 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
384011
ooo ta harisha mnie zaciekawiła zawsze na przyprawach w auchanie spędzam z 15 minut oglądając wszystko dokładnie czy coś mnie nie zaciekawi, ale tego nie widziałem
Szacuny
134
Napisanych postów
702
Wiek
42 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
10354
Zgadza sie, harissa jest jest swietnym komponentem w kuchni. Nie mysle o niej jako o ostrej przyprawie....raczej o bogatej smakowo ;) Szczegolnie, ze harissa jako mieszanka przypraw; ma bardzo rozny sklad i poziom np. ostrosci. Ja harisse znam z Maroko i programow Jamie Oliviera (bardzo fajne przepisy)
Sporo przypraw znajdzies na skleparabski peel - zadna reklama, raczej nie potrzebujs.
Ja ostre rzeczy kupuje tu gdzie mieszkam czyli w Berlinie. Doslownie szalenstwa dostaje w tych arabskicg mini sklepach :D
Szacuny
24
Napisanych postów
718
Wiek
33 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
34035
Właśnie kupiłem harrise paste w takiej mini puszcze jak wy to stosujecie dodajecie do smażonego mięsa czy jakiś sos się z tego robi?
"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal