Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
2296
Hej cześć. Od niecałych dwóch miesięcy trenowałem z użyciem progresji liniowej. Klatkę ćwiczyłem 3x10 stały ciężar. Z racji tego, że troche tym sposobem już trenowałem, moje mięśnie przyzwyczaiły się do tego, to muszę coś pozmieniać. Osobiście wygodniej jest mi ćwiczyć cały trening ze stałym cieżrem, i co tydzień dokładać ciężaru, wiec mam pytanie. Ma sens ćwiczyć góre klatki 12-10-8-6 ze stałym ciężarem cały trening? Zamiast progresować co serie. Wydaje mi się, że to raczej nie ma znaczenia, że będę robił to ze stałym ciężarem, a ilość powtórzeń jest różna, ale wole dla pewności zapytać się doświadczonych kolegów.
Pozdrawiam :D
Szacuny
1
Napisanych postów
30
Na forum
96 dni
Przeczytanych tematów
3380
Nie wiem czy to ma sens bo jezeli mozesz wykonac danym ciezarem 12 powtorzen a konczysz cwiczenie 6 powtorzeniami to ten ciezar jest za mały na te 6 powtorzen a powtorzenia nie beda az tak "stymulujace" A piramidka jest po to by z serii na serie dokladac ciezar i zmniejszac powtorzenia
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
2296
Niby tak, tylko wcześniej robiłem trzy serie po dziesięć, więc tak czy siak wychodzi 36 powtórzeń teraz, a wcześniej było 30, więc jakiś progres powinien chyba być