CZAS NA SPALANIE, ZGARNIJ -40% Z KODEM: BURN40
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Proggres na siłowni, Plan treningowy, Rady

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 238

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez rion10 z działu Trening dla zaawansowanych.
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 17 dni Przeczytanych tematów 29
Dzień dobry,
prosiłbym o ocenę mojego planu 3 dniowego ogólnie sam wiem że objętość jest za mała, ale komentarze osób zaawansowanych z doświadczeniem byłyby fajne.
Ponadto to dodam iż mój proggres jest tragiczny rok trenowania i tak slabe postępy prosiłbym o radę ( jestem w stanie trenować więcej jeśli będzie to konieczne)

Poniedziałek: Środa: Piątek:
Hantle na klatkę na skośnej ławce ściąganie drążka do dołu przysiady pełne do samego dołu
rozpiętki na maszynie butterfly Przyciąganie linki wyciągu dolnego siedząc czwórki na maszynie
preacher curls (hantlem) tył barku na butterfly dwójki na maszynie
bok barku hantlem triceps pushdown OHP
czwórki na maszynie dwójki na maszynie bok barku na maszynie

Waga : 69

Wzrost : 181

Cel treningowy : Trening siłowy (sylwetka "wywalone"}

Staż treningowy na siłowni : Rok

Uprawiane inne sporty : wcześniej sztuki walki przez 7 lat teraz nic od 2 lat

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : full

Dieta : Ciągle jem w większości spaghetti z pełnoziarnistym makaronem

Przeciwskazania medyczne : nie bezpośrednio przez lekarza lecz posiadam stopę pronującą (przy przysiadach muszę wziąć szerzej nogi do boku

Zażywane suplementy : nic choć posiadam kreatynę, omegę, kozieradke etc.

Ostatnio przerabiany plan: push pull fbw

Ciężary w podstawowych ćwiczeniach (przysiad, klasyczny martwy ciąg, wyciskanie na ławce leżąc): 45, nie wiem rzadko bardzo robię coś koło 120, 50

Prosiłbym o nie odpowiedź przez AI
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6873 Napisanych postów 62902 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 785315

W pierwszej chwili miałem poprawiać plan treningowy, ale tam nie ma za bardzo co poprawiać bo ewidentnie w każdym zakresie brakuje Ci podstaw.

Po pierwsze żeby robić jakiekolwiek postępy sylwetkowe musisz przestrzegać diety. Musi być ona z nadwyżką kaloryczną, która umożliwi budowanie masy mięśniowej, a u Ciebie raczej ta dieta niedomaga skoro jesz głównie makaron ze spagetti. Aby mięśnie rosły nie wystarczy więcej jeść dieta musi być ułożona pod Ciebie z odpowiednim podziałem makroskładników bez tego sylwetkowo nie będziesz się rozwija bo niby z czego mięśnie mają się rozwijać jak nie dostarczasz odpowiednich makroskładników do budowy.

Po drugie odpowiedni trening. Masz trening ale jego trzeba p prostu wymienić na coś sensownego. Nawet jak wejdziesz tutaj na forum w temat podwieszony "Pierwszy rok treningów" to znajdziesz gotowe plany treningowe na cały rok. U Ciebie nie ma żadnych podstaw. Plany treningowe dla początkujących powinny się opierać na złożonych, podstawowych ćwiczeniach, a u Ciebie same maszyny i wyciągi.

Nie tędy droga jak tak będziesz jadł i trenował to kolejny rok nie będzie progresu.

Zmieniony przez - rion10 w dniu 2025-07-04 13:09:45
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 17 dni Przeczytanych tematów 29
W odpowiedzi plan się zmieszał, napiszę tutaj:

Poniedziałek:
Hantle na skośnej ławce
rozpiętki na maszynie butterfly
preacher curls
bok barku hantlem
czwórki na maszynie

Środa:
Sciąganie drążka do dołu
przyciąganie linki wyciągu dolnego szerokim chwytem
tył barku na butterfly
triceps pushdown
dwójki na maszynie

Piątek:
FBW

Zmieniony przez - fistaszek2 w dniu 2025-07-03 20:49:42
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Który z Planów lepszy

Następny temat

Plan treningowy na redukcję fatu i poprawę kondycji

fru
Polecane artykuły