...
Napisał(a)
Może zna ktoś miejsce, gdzie można by się dowiedzieć szczegółowo o zawartości i przyswajalności białka w różnych spożywczych produktach dostępnych na naszym rynku (nie np. "mleko", tylko określone produkty mleczne - "takie i takie jogurty" itp. )? Chodzi mi o zwiększenie białka w diecie bez używania suplementów. Są może jakieś szczególne produkty (np. na bazie serwatki), które mają naprawde duże stężenie białka o dużej przyswajalności? Słyszałem kiedyś o jakimś mleczku dla dzieci o dużej jego zawartości.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie ma co kombinować - chcesz wiedzieć ile co ma białka - patrz w tabele kaloryczne.
Moja ulubiona:
http://www.optymalni-centrum.com/tabele_btw.htm
Co do informacji o konkretnych produktach - wszystko zależy od producenta ale generalnie jogurt 400ml ma podobną zawartość białka - bez znaczenia jest tu firma, liczy się proces technologiczny którego efektem jest finalny produkt.
Co do odżywek dla dzieci - te poniżej 10 miesiąca są bardzo kaloryczne - zawierają owszem frakcje białek serwatkowych - bodajże na całkowitą zawartość białka 60% to serwatkowe 40% kazeina - ale zawierają również bardzo dużą ilość tłuszczu. Nawet nie chodzi o węglowodany - bo są odżywki niskolaktozowe dla dzieci również. Co do kaszek powyżej 10 miesiąca - 10% tłuszczu 10% białka reszta glukoza i oligosacharydy. Wychodzi cenowo mniej więcej jak dobry gainer. Więc nie warto.
Moja ulubiona:
http://www.optymalni-centrum.com/tabele_btw.htm
Co do informacji o konkretnych produktach - wszystko zależy od producenta ale generalnie jogurt 400ml ma podobną zawartość białka - bez znaczenia jest tu firma, liczy się proces technologiczny którego efektem jest finalny produkt.
Co do odżywek dla dzieci - te poniżej 10 miesiąca są bardzo kaloryczne - zawierają owszem frakcje białek serwatkowych - bodajże na całkowitą zawartość białka 60% to serwatkowe 40% kazeina - ale zawierają również bardzo dużą ilość tłuszczu. Nawet nie chodzi o węglowodany - bo są odżywki niskolaktozowe dla dzieci również. Co do kaszek powyżej 10 miesiąca - 10% tłuszczu 10% białka reszta glukoza i oligosacharydy. Wychodzi cenowo mniej więcej jak dobry gainer. Więc nie warto.
...
Napisał(a)
tez podobnej szukalem:)
w tej jak widze jest wszystko albo prawie:)
tylko mam jedna prosbe...
jak qfa qwylaczyc ta wqrwiaja*** muzyczke:) bo mnie zaraz szlak trafi:)
w tej jak widze jest wszystko albo prawie:)
tylko mam jedna prosbe...
jak qfa qwylaczyc ta wqrwiaja*** muzyczke:) bo mnie zaraz szlak trafi:)
powrót do żywienia po latach przerwy
...
Napisał(a)
Dzięki Khaine. Ta tabela to właśnie to czego szukałem. Jestem trochę niepocieszony faktami, które przedstawiłeś na temat odżywek dziecięcych, no ale trudno :( . Właściwie istnieją wogóle jakieś produkty spożywcze, pomijając suplementy, wykorzystujące serwatkę białkową w większych proporcjach?
Apropos Muzyczki na stronie z Tabelą, to podłączam się do opinii, że jest #[email protected]&*!.
Apropos Muzyczki na stronie z Tabelą, to podłączam się do opinii, że jest #[email protected]&*!.
...
Napisał(a)
Niestety ale nie. Można kupić serwatkę 'z piekarni' nawet o zwiększonej zawartości białka ale to w dalszym ciągu będzie 60% laktozy i 20% białka. Tak więc pozostaje koncentrat serwatki WPC. Osobiście polecam białko soi - tanie i dobre
A mjuzik można wyłączyć 'krzyżykiem' w pasku explorera (zaraz obok odśwież)
Zmieniony przez - Khaine w dniu 2004-02-21 13:10:55

A mjuzik można wyłączyć 'krzyżykiem' w pasku explorera (zaraz obok odśwież)

Zmieniony przez - Khaine w dniu 2004-02-21 13:10:55
...
Napisał(a)
wszystko ladnie, ale naprawde blagam o sposob wylaczenia tej muzyczki. Zawsze na kompie slucham muzy wiec nie chce mi sie wylaczac glosnikow. A jak bede ukladal diete przy takiej muzie to mi wyjdzie taka ze skoncze w szpitalu z watroba w rece:)
powrót do żywienia po latach przerwy
...
Napisał(a)
a ile kosztuje i gdzie mozna kupic to bialko sojowe?
"...zbyt wiele mocnych doznań ,by zapomnieć_Lech Poznań...""
...
Napisał(a)
W każdym kulturystycznym sklepie. Na forum są działy poświęcone odpowiednim sklepom internetowym - wybierz który Ci najbardziej odpowiada pod względem cenowym - jeżeli nie masz sklepu pod nosem.
...
Napisał(a)
moze ktos zna jakas dietke aby przytyc szybko i skutecznie mam 27 lat przy wzroscie 168 waze 48 kg z góry dzieki
...
Napisał(a)
"mam 27 lat przy wzroscie 168 waze 48 kg "
DOBRY JESTEś!!!
DOBRY JESTEś!!!

...
Napisał(a)
heh... JA przy wzroście 176 mam 51 

Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno kiedy umrzesz...
Polecane artykuły