SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Problemy z libido - wysoka prolka, niskie estro

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 322

Formularz - Proszę o pomoc

Waga

Wzrost

Obwód ramienia

Obwód klatki

Obwód uda

Obwód talii

Staż na siłowni

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

Opisz swój plan treningowy

Cel cyklu

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

Stan zdrowia

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

PPM (podstawowa przemiana materii)

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 27
Cześć Wam,

Od jakiś 3 miesięcy mam wyraźny spadek nastroju i całkowity zanik libido, mówiąc krótko - kangur nie pali. Miewałem już podobne problemy w przeszłości. Jakieś 5 lat temu odbyłem 3 cykle na długim teściu - 250 e5d, brałem też prolongatum. Odblokowałem się ale nie mam już takiego libido jak przez cyklem. Będąc nawet na samym środku również miałem kiepskie libido.

Jeśli chodzi o ostatnie 2 lata to przeważnie spadek libido wynikał z podwyższonej prolki. Brałem 4 tabsy dostinexu raz w tygodniu i wszystko wracało do normy. Po czasie znowu jednak problem pojawia się ponownie. Jestem zwyczajnie zmęczony ciągłymi wahaniami nastroju i całkowitym brakiem ochoty na seks. Jest to okropnie frustrujące. Poniżej przesyłam badania z wczoraj. Myślę, że problem leży w niskim estro i wysokiem prolce. Wziałem dzisiaj pół tabletki dostinexu, została mi jeszcze jedna cała. Pytanie czy jak przybije HCG to estro wróci na stałe do normy ? Przecież organizm zawsze dąży do homeostazy, jednak w moim przypadku hormony wariują po całości... Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Estradiol < 11.0 pg/mL 11 - 44
Kortyzol 14,99 ug/dL
pobranie ranne : 3,7-19,4
pobranie wieczorne: 2,9-17,3

TSH 1.55 uIU/ml 0,35 - 4,94
FSH 3.75 mIU/mL 0,95 - 11,95
LH 5.00 mIU/mL 0,57 - 12,07
Prolaktyna 27.00 ng/mL 3,46 - 19,4 H
Testosteron 30.72 nmol/L 8,33 - 30,19 H
czekam jeszcze na wynik wolnego

1. WIEK: 28
2. WAGA: 90
3. WZROST: 183
WYMIARY:
-biceps: 42
-klatka: 115
-udo: 60
-talia: 85
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 10 lat
6. DIETA:
-białko: 200
-węglowodany: 350
-tłuszcz: 60
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 2 x enan 250e5d, 1x prolongatum
8. TRENING: fbw, crossfit
9. CEL CYKLU: brak cyklu
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA 5 lat
11. POZIOM BF%: 12%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): mezo/ekto
13. STAN ZDROWIA: ok
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: tak
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 120
-martwy ciąg: 210
-przysiad 130
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 86929 Napisanych postów 354961 Wiek 47 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1641209
Czyli nie leci nic z saa nie idzie nic na e2 inmasz testa wystrzelonego i ubite e2 ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nic nie leci. Jedyne co to brałem ostatnio booster z Hi-teca. Sam się zdziwiłem takim wysokim poziomem tescia. Zobaczymy ile będzie wolnego. W każdym razie poprzednio przy podobnych problemach to miałem testa w normie - powyżej średniej, estro w normie, tylko za to prolka była tak jak teraz.

Zmieniony przez - afgann w dniu 2023-04-24 08:45:48
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 21535 Napisanych postów 71004 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 574828
Skupiasz się wyłącznie na objawach somatycznych, przeanalizuj tryb/styl życia pod kątem psychosomatycznych też. Jak w ogóle podst bad diag + dieta sen aktywność itd..
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Sen 6-7 h, aktywność 2-4 razy w tygodniu trening siłowy i/lub trening wytrzymałościowy - crossfit. Złe samopoczucie wynika z raczej z niskiego estro. Z natury jestem pogodnym i wesołym człowiekiem. Załączam morfologie.

Myślicie, że 10 k ui HCG mogłoby pomóc ? Poza tym pozostałe wyniki typu LH, FSH są w porządku ? widzę, że norma ale jednak TSH i FSH są poniżej średniego przedziału.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Sen 6-7 h, aktywność 2-4 razy w tygodniu trening siłowy i/lub trening wytrzymałościowy - crossfit. Złe samopoczucie wynika z raczej z niskiego estro. Z natury jestem pogodnym i wesołym człowiekiem. Załączam morfologie.

Myślicie, że 10 k ui HCG mogłoby pomóc ? Poza tym pozostałe wyniki typu LH, FSH są w porządku ? widzę, że norma ale jednak TSH i FSH są poniżej średniego przedziału.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
dorzucam jeszcze wyniki wolnego. Tutaj już nie jest tak wysoko.
Testosteron wolny
35,70 pg/mL 15-50

Zmieniony przez - afgann w dniu 2023-04-25 17:19:32
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problemy po ostarynie

WHEY premium