RABATY DO 90% I GRATISY W KOSZYKU! NIE CZEKAJ, PROMO TRWA DO WYCZERPANIA ZAPASÓW!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Problemy z erekcją - porady

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 470

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 303 dni Przeczytanych tematów 149
Cześć,
mam 29 lat, 190 cm wzrostu i ważyłem 105 teraz ok. 99kg (jestem na diecie redukcyjnej od kilku miesięcy, trzymanej w 100%).
Od lat zmagam się z problemami z erekcją – mam bardzo słabe libido z erekcja nie lepiej. Zawsze miałem też niską pewność siebie, co pewnie się z tym wiąże.

Byłem już u seksuologa, endokrynologa, androloga i psychiatry. Próbowałem różnych leków (Mozarin, Mobemit, Trittico-CR), bo podejrzewałem przyczynę psychiczną, ale niewiele to zmieniło.
Testosteron mam na wysokim poziomie, ale nie czuję się, jakbym faktycznie miał „wysoki testosteron” – brakuje mi energii, pewności siebie, libido też nie jest takie, jak powinno.

Ćwiczę, jem zdrowo, śpię w miarę dobrze, a mimo to problem trwa.
Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia? Jakie rozwiązania Wam pomogły? Czy ktoś próbował TRT lub „bomby” i faktycznie odczuł różnicę – zarówno fizycznie, jak i psychicznie?
Od zawsze również podwyższona lub w gornej granicy prolaktyna, było konsultowane dla wszystkich git niby.
Poniżej jeszcze wyniki badań

Glukoza: 99.2 mg/dl (norma 70–99)
TSH: 1.68 uIU/ml (0.3–4.5)
FT3: 4.21 pg/ml (2.0–4.20) ↑
FT4: 1.26 ng/dl (0.90–1.75)
Estradiol: 20.4 pg/ml (<44.0)
Progesteron: 0.17 ng/ml (<0.20)
Testosteron: 667.9 ng/dl (240.24–870.68)
Testosteron wolny: 17.04 pg/ml (9.1–32.2)
LH: 6.01 mIU/ml (0.57–12.07)
FSH: 6.40 mIU/ml (0.95–11.95)
Prolaktyna: 374.22 mIU/L (K: 108–557.1 / M: 72.7–407.4)
ACTH: 17.12 pg/ml (3.60–60.50)

Z góry dzięki za każdą opinię i doświadczenie.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Początkujący
Cześć, musisz znaleść sobie kogoś żeby sprawdzić jaki masz poziom i skonsultować, sam się zbytnio nie znam, ale osoba pewna mówi że w moim przypadku pregnolone 50 mg i dhea 50 mg dziennie aż do poprawy

Zmieniony przez - Kamil55551 w dniu 2025-11-08 17:45:03
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6397 Napisanych postów 78784 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 771681
Niestety, ale nic mi nie przychodzi do głowy. Wyniki badań są prawidłowe, więc nie w funkcjonowaniu gospodarki hormonalnej należy szukać przyczyny problemu. Co z resztą zostało już określone przez lekarzy specjalistów. Najbardziej prawdopodobne w takiej sytuacji wydaje się funkcjonowanie Twojej psychiki i to właśnie ona generuje tutaj problem. Gdyby to była mała ilość snu, złe odżywianie, używki, czy też wysoki poziom tkanki tłuszczowej, to raczej byłoby to widać w wynikach. Szczególnie w dłuższej perspektywie.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Początkujący
Hej, dzięki za odpowiedź!
Jeśli chodzi o poziom tłuszczu, to waga pokazuje ok. 25–26%, więc tutaj raczej nie ma tragedii. Ze snem bywa różnie — czasem 6, czasem 8 godzin, więc też nie wygląda to źle. Używek nie stosuję, żadnych cykli również. Myślałem, że problem może leżeć w psychice, ale leki, które dostałem, zupełnie nie pomogły — wręcz przeciwnie, było tylko gorzej, więc odpuściłem.
Masz pewnie rację co do tego wszystkiego, ale mimo wszystko dziwi mnie, że nie mam nawet tej chęci czy potrzeby seksu…
...
Napisał(a)
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2 Napisanych postów 3 Na forum 22 dni Przeczytanych tematów 28
A przejmujesz się tym problemem z erekcją?
1
...
Napisał(a)
Początkujący
Tak oczywiście, zaraz pewnie powiesz, że coś z głową po części może to być racja ale żeby wszystko blokowało? Byłem na konsultacji z osobą która zajmuje się sporo lat tym, mam zbic trochę prolke i podbić estro, zobaczymy dam update!
...
Napisał(a)
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 16 Napisanych postów 176 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 6636
powtarzasz że brakuje Ci pewności siebie - więc głowa
waga 25 % tłuszczu i Ty mówisz że nie ma tragedii ?? trochę wyolbrzymiłem ale troszkę jest tego
no i że od lat, od ilu lat problem masz. też nic nie powiedziałeś czy masz na stałe dziewczynę, czy takie za $ rozwiązują Twój problem itp.
aaa, w tym wieku to i ja przeszukuje 20 stron na pomarańczowej i nawet nie drgnie - ale na żywo co innego
1
...
Napisał(a)
Początkujący
Nie miałem mierzonego fatu w jakiejś specjalistycznej przychodni, a tylko mówiłem przez wagę - Xiaomi coś tam więc to jest tylko obrazowe, od początku jak wchodziłem w te strefy, mierzoną miałem prolaktyne i testosteron z tego co pamiętam prolaktyna była zwykle podwyższona, a testosteron te kilka lat temu 1100 +- a skala do 860 była, endokrynolog i inni specjaliści, że wszystko luks to bagatelizowałem problem; jeżeli chodzi o kobiety to wcześniej dużo różnych relacji krótkich czy długich, aktualnie 3 lata stała.

Zmieniony przez - Kamil55551 w dniu 2025-10-22 18:04:54
...
Napisał(a)
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2 Napisanych postów 3 Na forum 22 dni Przeczytanych tematów 28
Tak, zapytałm czy się tym przejmujesz bo to jest Twoja blokada, dopiero podejście działa czy nie - luz da Ci efekt.

Przechodziłem przez takie myslenie ze snem i erytrofobią. Dopiero wrzucenie na luz - co jest bardzo cięzkie, szczególnie w przypadku snu, dało efekty.
1
...
Napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 107228 Napisanych postów 379725 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1715644
Ja bym scisgnal prl o połowę
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Początkujący
Dzięki ekipa za odpowiedzi, lodzianin1 - plan jest taki jak wspomniałeś + podbicie estradiolu do górnej granicy, co do pana Borsuka :D przejmuje się, wiadomo sprawa ważna, ale tutaj nie wywiera to wpływu jak we wcześniejszych latach mam wrażenie, odnośnie blokady pewnie coś jest, ale skoro psychiatra, psycholog czy seksuolog mieli problem mnie z tym otworzyć to samemu jeszcze ciężej - nie wiem sam, najpierw troszkę podrasuję to co mam z hormonami i gdy nie zauważę różnicy to znowu kręcenie się po mindset.
...
Napisał(a)
Początkujący
maksikal
powtarzasz że brakuje Ci pewności siebie - więc głowa
waga 25 % tłuszczu i Ty mówisz że nie ma tragedii ?? trochę wyolbrzymiłem ale troszkę jest tego
no i że od lat, od ilu lat problem masz. też nic nie powiedziałeś czy masz na stałe dziewczynę, czy takie za $ rozwiązują Twój problem itp.
aaa, w tym wieku to i ja przeszukuje 20 stron na pomarańczowej i nawet nie drgnie - ale na żywo co innego

Odnośnie tłuszczyku i sylwetki, to aktualnie tak to wygląda

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

Następny temat

Powrót do zdrowia psychicznego i fizycznego po zajechaniu

Blackmonth
Polecane artykuły