Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
48
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
2667
Witam wszystkich
jestem nowy i proszę o pomoc.
przez około 1 rok i 3 miesiace brałem undestor 2 kapsułki 1 rano i druga wieczorem .przestałem brać w lipcu/sierpniu tamtego roku.
Od tamtej pory nie moge wrocic do pełni sprawnosci seksualnej. niby wyniki sa w granicach (testosteron - ok. 16 przy skali 9 - 29 nmol).
Kiepsko z erekcja chyba ze rano jeszcze i ogolnie jest slabo . czy faktycznie undestor w takiej dawce i przez taki czas mógł mnie przyblokowac.
Chce isc do endokrynologa co najlepiej mu powiedziec i o co zapytac czy jest on w stanie mnie wyciagnac z tego?
Dzięki z góry za pomoc
Szacuny
0
Napisanych postów
48
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
2667
Byłem u androloga. Gość troche bardziej kumaty od endo i chyba w ogóle lepszy do takich problemów. Opowiedziałem mu co i jak że cały czas kiepsko , pomimo ze testosteron jest wysoko.
Kazał zrobić jeszcze raz TST, SHBG cukier i cholesterol
Na 3 miesiace dał witamine E w jakiejs duzej dawce , na poprawe objetosci nasienia FertilMan i dorzucil tran . Co o tym myslicie czy taki zestaw może pomóc w ogóle ???
Zmieniony przez - ssa19 w dniu 2016-05-06 16:13:53
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
8813
Napisanych postów
82298
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
695927
zrób pozostałe badania wtedy będzie można coś powiedzieć undestor tutaj raczej nie ma wpływu po 1 jest to już ponad półroku od zaprzestania po 2 testa nasz w normie
Szacuny
0
Napisanych postów
48
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
2667
Zrobilem wszystkie poza kortyzolem i jest kiepsko libido siedzi nisko , erekcja do kitu zwlaszcza wieczorem , ejakulatu o polowe mniej . myslalem ze sie to wyrowna po jakims czasie a tu nic . Badania wychodza teoretycznie w normie ale wiem ze cos jest nie tak , jakbym byl przyblokowany. Zrobilem testa prolaktyne estradiol, fth lh tsh wszystko jest w normie a libido siedzi nisko . pod koniec roku na tydzin wrocilem do 1 kapsulki jak spotykalem sie z laska i od razu mi pomoglo, przestalem brac wszystko siada . nie wiem co z tym zrobic