SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Problemy hormonalne - dobry lekarz Poznań? +Dzienniki cyklu

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2546

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 671 Wiek 30 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 5808
Witam,

Jakiś czas temu zrobiłem sobie badania ze względu na średnie samopoczucie. Teść wyszedł dziko wysoko bo prawie przekroczył górną granicę a z kolei estradiol wyszedł poniżej normy i to grubo bo zahacza o 1-2 przy normie 7-15.

Efekt jak w kalejdoskopie. Mam dni kiedy czuje się jak bóg, nieśmiertelny jakbym był na czymś mocnym (nigdy nie brałem sterydów), aż sam się czasem łapie na tym jak mi dobrze ze sobą itd (normalnie jak na jakiś narkotykach). Po czym kilka dni później bardzo zły stan psychiczny - nie powiem załamany, depresja nie aż tak ale słabo, ogólnie dolina. Z popędem nie jest tak jak pare miesięcy temu. Z kuśką wszystko ok, jak się podjaram wszystko działa tyle, że gorzej z tym podnieceniem - to nie taka prosta sprawa ostatnio (3-4 miesiące). I tu pytanie - czy na pierwszy rzut oka wiadomo od czego?
A główne pytanie - czy macie jakiegos sprawdzonego Endokrynologa w Poznaniu, który działa w temacie? Nie chce iśc o byle jakiego, który będzie się bał zastosować jakieś dobre środki, żeby hormony wyrównać.

2. nie ukrywam, że w tym roku mam zamiar zacząć ze swoim pierwszym cyklem - od września. Najpierw chce się wysprzątać w środku, żeby móc spokojnie cykl przejść (12tyg prop). Czy ktoś mógłby polecić jakiś dziennik w którym dana osoba opisywała od początku do końca jak przechodziła cykl? Kiedyś trafiłem na taki na tym forum a teraz nie moge kompletnie tego znaleźć

makro sie liczy!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 19829 Napisanych postów 67555 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 561615
Prolaktyna/kortyzol/lh/fsh robiłeś?

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 671 Wiek 30 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 5808
Ok troche pisałem z pamięci więc wstawiam.

Estradiol 6,56 przy zakresie 11,3 - 43.2
DHT 802,1 przy zakresie do 800
FT 4 - 23,23 przy zakresie 12-22 (PRZY FT3 i TSH w normie - wynik poniżej)

Choć DHT niewielkie przekroczenie to Estradiol dość mocno jest poniżej. Reszta hormonów wyszła ok.

Prolaktyna w normie = 167,7 zakres 86-326
Testosteron w normie = 4,72 zakres 2.8 - 8
TSH w normie = 1.76 zakres 0.27 - 4.2
FT 3 w normie

W problemy psychiczne wątpie - nie to ze uwazam się za jakoś super zdrowego ale życie mam bezproblemowe, o nic nie musze sie stresować także szukałbym bardziej problemu w hormonach.

Ten estradiol?



Zmieniony przez - marecki1990 w dniu 2018-03-28 16:18:34
1

makro sie liczy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 19829 Napisanych postów 67555 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 561615
marecki1990


W problemy psychiczne wątpie



Taaaa, a wiesz że każda osoba z problemami natury psychicznej/psychologicznej zawsze twierdzi że wszystko jest OK ...taka właśnie jest natura psychiki i chorób z nią związanych.

Jeśli wyniki badań lab są OK, podejrzewam podłoże psychogenne/psychosomatyczne. Tutaj lepszy od endokrynologa będzie seksuolog, ale lek med nie pedagog. Luxus będzie jak trafisz lek med o 2 spec endo/sex.
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 671 Wiek 30 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 5808
Aha czyli stwierdzasz, że wyniki są ok i te odchylenia różnicy nie robią. To ważne info


Zmieniony przez - marecki1990 w dniu 2018-03-28 16:27:34

makro sie liczy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 19829 Napisanych postów 67555 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 561615
Nie chodzi o zabaawe tylko jak Ty się czujesz, i jak to postrzegasz. W zasadzie nie widzę tutaj problemu, chyba czegoś doszukujesz się na siłę, szczególnie jeśli chodzi o badania. A jeśli one wchodzą w normach żaden lek nie da leków bo i na co, bo co test Ci zapiszą jak jest norma. Podejrzewam, że każdy powie to co ja - psychika płata Ci figla a to często jest podłożem problemów. A sam mówisz o wahaniach nastroju a jednocześnie mówisz że z psychiką wszystko ok. To się już wyklucza, zaprzeczasz sam sobie wypierasz problem doszukując się podstaw w badaniach a nie głowie bo tak jest prościej oczywiście. Większość tak robi.
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 671 Wiek 30 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 5808
Dlatego pytam na forum, gdzie hormony są nr 1 i się znacie na tym. Skoro niski estriadol nie powoduje tego o czym mówię, to może rzeczywiście mi się coś pod kopułą grzeje

makro sie liczy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 19829 Napisanych postów 67555 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 561615
Wiedz, że każdy hormon może, ale nie musi bo to już kwestia mocno indywidualna jeden na wysokim dobrze funkcjonuje innemu żyć się nie chce ryczy na mjakmiłość. 1 badanie nie czyni podstaw do stawiania diagnozy.
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 671 Wiek 30 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 5808
rozumiem. Chciałem tylko wykluczyć jakieś skrajne problemy w badaniach ale skoro wszystko jest mniej wiecej ok bez dramatów to już chociaż wiem, w którą stronę iść. Dzięki krzykacz!

Temat aktualny w sprawie tych dzienników jakby ktoś mógł pomóc to dziekować!


Zmieniony przez - marecki1990 w dniu 2018-03-28 16:40:40

makro sie liczy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 19829 Napisanych postów 67555 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 561615
Sięgając po saa z jednego nie zdiagnozowanego/wyleczonego problemu dorobisz się kolejnych. Nie myślisz logicznie.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 671 Wiek 30 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 5808
Masz racje, dlatego nie biore tego teraz, a wstępnie mam zaplanowane dopiero na jesień. Najpierw chce się wysprzątać w środku - tak jak pisałem w 1 poście. Jak wszystko wróci do normy wtedy atak. Wszystko po kolei krzykacz - myślę logicznie.

makro sie liczy!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cykl enan winko-mostwk-prop metka

BF