Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
88
Dzień dobry.
A więc tak...
Mam 172cm wzrostu,67kg. Jak wielu z Was z początkiem roku postawiłam sobie cel:-7kg. Od zawsze mam problem z wypróżnieniem. Ale teraz jest koszmar. Nie mam diety ułożonej przez specjalistę. Poprostu mniej jem,zero słodyczy,nie piję wód gazowanych i soków. Piję ok1.5l wody dziennie. Staram się jeść regularnie co 3 godz,5 posiłków dziennie. Nie jem białego pieczywa,makaron i ryż tylko brązowy.
Proszę,poradzcie,co robię zle. Od 2 stycznia waga zmalała zaledwie o 1kg:((
Niechce się poddać.
Szacuny
3186
Napisanych postów
15808
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
146709
Zastosuj się do wyżej wrzuconego linku ankietę wrzuć i dietę.
Powodów problemów z wypróżnianiem może być wiele od złej zbilansowanej diety, zbyt małej ilości kalorii, zbity niskie tłuszcze, węgle, mało błonnika, dużo błonnika, małą aktywnosć, problemy typowo jelitowe.
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
88
Dziękuje za radę. Niestety jestem tu od niedawna. Nie prowadzę żadnego dziennika,nie liczę makro,kalorii. Postaram się uzupełnić ankietę i wrzucić wtedy,może wtedy uda się coś zdziałać.
Pozdrawiam
Szacuny
1716
Napisanych postów
27216
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
516400
Obliczyć sobie spożytą ilość kalorii/makro jaką dostarczyłaś w ciągu dnia to nic trudnego.
W tym przypadku nie trzeba zagłębiać się istotnie w kwestię fizjologii i biochemii. Sprawdź powyższy link i wrzuć swój przykładowy dzień jedzenia do dziennika żywieniowego.