SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Problem przy małych dawkach prolongatum Jelfa

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 498

Formularz - Proszę o pomoc

38

Waga

80

Wzrost

175

Obwód ramienia

35

Obwód klatki

107

Obwód uda

55

Obwód talii

96

Staż na siłowni

15 lat

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

B 2.5g/kg, W 4g/kg, T 1,5g/kg

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

1 cykl na propionacie trwający ok 4 miesiące

Opisz swój plan treningowy

Trening 3x w tygodniu (1. klatka/biceps, 2. plecy/triceps/brzuch, 3. barki/nogi/przedramie)

Cel cyklu

Poprawa sylwetki

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

2020rok

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

ok. 18%

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

normalny

Stan zdrowia

dobry

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

łysienie

PPM (podstawowa przemiana materii)

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 102 dni Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 45
Witam,
mam problem- od około pół roku przyjmuję 100mg testosteronu prolongatum z apteki firmy Jelfa. Wszystko było spoko, ale od jakiś 2 tygodni czuję się wręcz słabiej niż przed cyklem i dodatkowo mam wrażenie, że porobiły mi się zgrubienia pod sutkami na klacie. Cały czas przyjmuję witaminy, minerały, kreatynę.
Zrobiłem badania: Estradiol (30pg/ml, norma <44), prolaktyna (5,88ng/ml, norma 3,46-19,40), testosteron (11,91ng/ml, norma 2,40-8,71), LH i FSH totalnie zblokowane (<0,1 w obydwu przypadkach, gdzie normy odpowiednio dla LH 0,6-12,1 i FSH 1,0-12,1).
Robiłem kiedyś cykl na propionacie w dużo wyższej dawce, gdzie miałem testosteron przez prawie pół roku przekroczony kilkukrotnie i nie było żadnych komplikacji. Wiem, że cykl na testosteronie raczej nie powinienem tyle trwać, ale skoro stosowałem małe dawki i wszystko było ok, to uznałem, że wszystko jest dobrze i mogę go pociągnąć dłużej. Pytanie do bardziej doświadczonych kolegów- co teraz najlepiej zrobić? Czy coś zmienić czy w ogóle zakończyć lepiej cykl? Jeżeli tak, to czy odblok z HCG i Clomidu i w jakich dawkach, skoro stosowałem tak małe dawki testosteronu? Pytanie też o HCG- w czym rozpuszczacie- w soli fizjologicznej, która jest w opakowaniu i trzymacie w lodówce czy kupujecie jakąś wodę bakteriostatyczną? Pytam, bo bez sensu stosować na 1 raz 5000iu, a mniejszych dawek apteki nie sprzedają. Czytałem kilkukrotnie, że HCG po rozrobieniu powinno być stosowane od razu i nie powinno się rozpuszczonego trzymać, bo później nie działa.
Moje dane: wiek: 38 lat, wzrost: 175cm, waga: 80kg. Staż: kilkanaście lat z przerwami. Jak wspominałem wcześniej, 1 raz byłem już kilka lat temu na cyklu z propionatu.
Z góry wielkie dzięki za pomoc
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 102 dni Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 45
Ok- jak to rozłożyć? Hcg zacząć z ostatnim strzałem? I co 2 dni 1500? A Clomid po ok 2 tyg i 1 tabletka dziennie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 106256 Napisanych postów 377978 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1710633
Podawałeś hcg w trakcie cyklu? Hcg może postac kilka tyg rozrobione w lodówce
Jak na 15 lat treningów to jest mega słabo

Lh I fsh norma że na zero
Jak morfologia?pół roku to nie wcale długo

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dzięki za szybką odpowiedź. Nie, nie podawałem HCG. Morfologii teraz nie robiłem. Robiłem 3 miesiące temu, to wszystko poza cholesterolem było w normie. Cholesterol odkąd pamiętam mam podwyższony, ale się tym za bardzo nie przejmuję.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Czyli myślisz, żę mogę kontynuować te 100mg/tydzień prolongatum? Nie ukrywam, że bardzo chciałbym, bo zaczęło być widać efekty i poza tym mam jeszcze 3 op, czyli 15 strzałów. Czy dodać teraz to HCG? Jeżeli tak, to ile i jak często? Co do stażu, to tak jak wspominałem, było to z przerwami dość dużymi, poza tym proza życia, czyli dzieci, praca, problem z utrzymaniem diety, to i szału nie ma. Teraz chcę się mocniej przyłożyć- ćwiczę regularnie i trzymam dietę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 106256 Napisanych postów 377978 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1710633
Skoro zdrowie ok to lec dalej
Daj hcg teraz 5000 jm podzielone na 3 inj co 2 dni i tak możesz podawać co miesiąc

Zrób morfologie bo jeśli wszystko inne jest ok to trzeba kontrolować krew czy nadkrwistosc się nie robi i krew nie gęstnieje
1

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ok, czyli podsumowując- zostawiam te 100mg/tydzień jak do tej pory, dokładam do tego HCG jak napisałeś i robię morfologię krwi, żeby sprawdzić erytrocyty i czy nie gęstnieje krew? A co z tymi stwardnieniami pod sutkami? Bo to mnie najbardziej zastanawia. Myślisz, że HCG pomoże na to czy powinienem coś jeszcze sprawdzić/zrobić w tym temacie? I ewentualnie po jakim czasie powinienem się spodziewać poprawy? Zauważyłem też, że mam obkurczone jądra, ale na to pewnie powinno pomóc to HCG, zresztą to chyba normalne na cyklu z teścia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Hemoglobina I hematokryt sprawdzamy
E2 i prl masz w widelkach taknwiec tam nic nie powinno się dziać
Będziesz robił morfo dorzuć progesteron do badań jeszcze tutaj sprawdzimy
Tego testa podbił bym do 2*100 w tyg
1

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ok, dzięki wielkie za pomoc. Progesteron robiłem teraz razem z resztą hormonów i jest w normie. Jeszcze tylko upewnię się z testosteronem- te 200mg to na raz bić? Bo chyba nie ma sensu tego dzielić na 2 strzały w tyg? Jeszcze się zastanawiałem czy jest sens do tego np proviron dorzucić? Chciałbym bazować na aptece- z receptą problemu raczej nie mam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Z tego co wiem nie ma.w Polsce już provironu w sprzedaży
Osobiście dzielił bym to na 2 inj
Stabilniejszy poziom testa-mniejsze skoki estro
1

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Pokazuje mi że jest dostępny w aptekach. Pytanie czy jest sens go zastosować u mnie gdybym mógł go dostać? No i przede wszystkim co z tymi zgrubieniami po sutkami? Bo w sumie to było dla mnie najważniejsze w tym całym pytaniu? Boję się, że to jakiś początek ginekomastii, chociaż dziwne by to było przy takich dawkach chyba. Jak myślisz? HCG oczywiście podskórnie w brzuch? Bo gdzieś czytałem, żeby domięśniowo stosować i trochę się zmieszałem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Mając e2 na poziomie 30 oczek nic nie powinno się dziac,zbadaj jeszcze ten progesteron

Hcg możesz bić domięśniowo również ale osobiście biję podskórnie

Moim zdaniem provi teraz tutaj jest zbędne
1

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pomocy! Estradiol 441 mimo stosowania anastrozolu. Tren enan dawki 1cykl

Następny temat

iniekcja zrosty

Whey dubajska czekolada
Polecane artykuły