SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Prośba o analizę wyników

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 366

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

Waga

Wzrost

Obwód ramienia

Obwód klatki

Obwód uda

Obwód talii

Staż na siłowni

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

Opisz swój plan treningowy

Cel cyklu

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

Stan zdrowia

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

PPM (podstawowa przemiana materii)

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 3
Lekarz rodzinny ściga mnie do endokrynologa - na NFZ nie mam co liczyć, bo termin oczekiwania jest do kwietnia 2019 roku. W Kwietniu 2017 roku robiłem morfologię i TSH wyszło na poziomie 6,08 nie robili mi wtedy FT3 i FT4, powtórzyłem badanie 20Maja marca 2018 roku i TSH zmalało do 4,67 (przy normach 0,270-4,20) doktor utrzymuje, że to niedoczynność i trzeba ją leczyć. FT3 3,08 (normy 2,60-4,40) , FT4 1,550 (Normy 1.000-1.600)

Pozostałe wyniki w nawiasach podam normy
Cholesterol całkowity 170,85 ( do 190)
Glukoza 86,28 ( 79-99)
Morfologia Krwi:
Leukocyty 5,02 (3,90-10.20)
Erytrocyty 5,11 (4,30 -5,75)
Hemat,okryt 44,40 (39,50-50,50)
MCV 86,90 (80-99)
MCHC 35,10 (31,50-36.00)
Płytki Krwi 178 (150-370)
RDW-CV 12,60 (11,70-14,40)
PDW 16,80 (9,80-16,10) - podwyższone
MPV 13 (9,40-12,60)-podwyższone
P-LCR
39 (19,29-47.00) - podwyższone
FT3 - 3,08
FT4-1,55
TSH- 4,670 - podwyższone

Wiek 26
Wzrotst 183
Waga 88
staż na siłowni: 3 miesiące
cykle: żadne
dieta: nie bawię się w kalkulator, ale dieta jest i jej przestrzegam

Ogólnie to od pół roku zaczęły latać mi łapki i mam kołatanie serca. Mam to przeważnie po alko (kiedyś tego nie miałem , gdy wypije z kolegami nawet kilka piwek w np sobotę i niedzielę to potrzebuje 2 dni żeby dojść do siebie. Później się to normuje. Dodatkowo coś mi weszło na banie i strasznie zaczynam się wszystkim stresować, denerwować (nawet w rozmowie z nieznajomych potrafią bardziej mi łapki latać lub powieka drży). Co może być przyczyną. Z góry dzięki za pomoc
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 47838 Napisanych postów 295358 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1443012
Tutaj trzeba zrobić więcej badań jeśli chodzi o tarczycę i dopiero stawiać diagnozę.lecz lekarz ma rację,odłóż 100-150 zł i idź prywatnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 397 Napisanych postów 3449 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 56832
Boisz się igły? Stres poranny może fałszować wynik tsh, Ale Nie wiem czy tak bardzo. Idź do lekarza, bo wygląda na niedoczynność
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dziwna Reakcja po Teściu

sosy