Mam wykształcenie średnie, mature zdałem zadowalająco. Planuje studiować w rzeszowie bezpieczenstwo wewętrzne(zaocznie) a w dni powszednie złapać jakąś prace, ale moim głownym celem jest praca w policji. Stąd moje pytanie uważacie że lepiej starać się o prace w moim wojewodztwie czyli składać do rzeszowa czy lepiej próbować w stolicy. To prawda że w warszawie łatwiej się dostać? Czy jest ktoś w stanie wypowiedziec sie na ten temat? Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Witam wszystkich użytkowników.
Mam wykształcenie średnie, mature zdałem zadowalająco. Planuje studiować w rzeszowie bezpieczenstwo wewętrzne(zaocznie) a w dni powszednie złapać jakąś prace, ale moim głownym celem jest praca w policji. Stąd moje pytanie uważacie że lepiej starać się o prace w moim wojewodztwie czyli składać do rzeszowa czy lepiej próbować w stolicy. To prawda że w warszawie łatwiej się dostać? Czy jest ktoś w stanie wypowiedziec sie na ten temat? Pozdrawiam.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
powie CI jak wygląda wytuacja. A mianowicie w Rze na TOW czekasz ok pół roku a potem na MS nawet 9( to sie ciągle zmienia). DO tego żeby mieć możliwość pokazania sie na KL i PZP trzeba mieć 160 punktów z rekrutacji. A w Wawie czeka sie krócej z tego co widzę na listach rankingowych znajdują sie ludzie z ok 130 punktami. Wybór należy do Ciebie.
A wiecej info w temacie przeznaczonym do tego.
A wiecej info w temacie przeznaczonym do tego.
...
Napisał(a)
Ja jakoś mam nadzieję, że niedługo dadzą więcej punktów za wykształcenie. Bo jest tylko kilka ptk. różnicy za studia na bezpieczeństwie a średnim wykształceniem...
...
Napisał(a)
mikadorus z tego co wiem to zmieniono punktacje za wykształcenie, a dokładniej za preferencje:
"5.1.2. Punktowanie preferencji
Kandydatowi do służby w Policji przyznaje się dodatkowo punkty za preferencje w zakresie wykształcenia, według schematu:
wykształcenie wyższe (licencjat, inżynier) - 4 punkty
wykształcenie wyższe (mgr lub równorzędne) - 6 punktów
wykształcenie wyższe (mgr lub równorzędne) o kierunku przydatnym dla służby w Policji
(prawo, administracja, ekonomia lub informatyka) - 8 punktów
Kandydatowi do służby w Policji przyznaje się dodatkowo punkty za preferencje z tytułu posiadanych umiejętności, według schematu:
posiadanie tytułu ratownika lub ratownika medycznego - 4 punkty
posiadanie uprawnień instruktora sportów walki, strzelectwa sportowego, ratownictwa wodnego,
nurkowania oraz sportów motorowodnych - 4 punkty
posiadanie uprawnień ratownika wodnego, uprawnień w dziedzinie nurkowania wydanych przez licencjonowaną
organizację nurkową działającą na terenie Polski oraz uprawnień do prowadzenia łodzi motorowej - 2 punkty
posiadanie prawa jazdy kategorii „A” lub „C” - 2 punkty
Punkty uzyskane przez kandydata do służby w poszczególnych etapach postępowania kwalifikacyjnego oraz punkty za preferencje są sumowane."
http://praca.policja.pl/portal/pwp/747/38737/5_System_punktowy_i_lista_rankingowa.html
Zmiany te wprowadzono około kwietnia 2012 - dotyczą osób które złożyły papiery po ich wejściu w życie.
Za średnie nie ma już punktów.
Zmieniony przez - wuwu w dniu 2012-09-07 08:05:13
Zmieniony przez - wuwu w dniu 2012-09-07 08:05:53
"5.1.2. Punktowanie preferencji
Kandydatowi do służby w Policji przyznaje się dodatkowo punkty za preferencje w zakresie wykształcenia, według schematu:
wykształcenie wyższe (licencjat, inżynier) - 4 punkty
wykształcenie wyższe (mgr lub równorzędne) - 6 punktów
wykształcenie wyższe (mgr lub równorzędne) o kierunku przydatnym dla służby w Policji
(prawo, administracja, ekonomia lub informatyka) - 8 punktów
Kandydatowi do służby w Policji przyznaje się dodatkowo punkty za preferencje z tytułu posiadanych umiejętności, według schematu:
posiadanie tytułu ratownika lub ratownika medycznego - 4 punkty
posiadanie uprawnień instruktora sportów walki, strzelectwa sportowego, ratownictwa wodnego,
nurkowania oraz sportów motorowodnych - 4 punkty
posiadanie uprawnień ratownika wodnego, uprawnień w dziedzinie nurkowania wydanych przez licencjonowaną
organizację nurkową działającą na terenie Polski oraz uprawnień do prowadzenia łodzi motorowej - 2 punkty
posiadanie prawa jazdy kategorii „A” lub „C” - 2 punkty
Punkty uzyskane przez kandydata do służby w poszczególnych etapach postępowania kwalifikacyjnego oraz punkty za preferencje są sumowane."
http://praca.policja.pl/portal/pwp/747/38737/5_System_punktowy_i_lista_rankingowa.html
Zmiany te wprowadzono około kwietnia 2012 - dotyczą osób które złożyły papiery po ich wejściu w życie.
Za średnie nie ma już punktów.
Zmieniony przez - wuwu w dniu 2012-09-07 08:05:13
Zmieniony przez - wuwu w dniu 2012-09-07 08:05:53
.
...
Napisał(a)
Porównując wyniki z Rzeszowa a Warszawy to w stolicy jest o wiele mniejszy próg punktowy i jest więcej przyjęć. Jest ktoś obaznany w tym temacie? Może jakiś glina? :D
...
Napisał(a)
wystarczy sobie przejrzeć listy rankingowe z poprzednich miesięcy i porównac . A co do stolicy to pracując tam mozna liczyc na duze wieksza kase bo jest dodatek stołeczny dosc spory
"Klękam tylko przed bogiem a tu go nie widzę"
...
Napisał(a)
Tak, dużo większa kasę dostaniesz, a dokładnie 300zł brutto, czyli jakieś 240zł na rękę. Biorąc pod uwagę ile kosztuje wynajęcie stancji w Warszawie a ile w Rzeszowie to na pewno ci się to opłaci ;).
Jak pójdziesz do "stolycy" to licz się z tym, że będziesz musiał tam nieco odrobić zanim ktoś puści cie z powrotem do Rzeszowa.
Cała reszta się zgadza, tj. do KSP wezmą cie szybciej i z mniejszą ilością punktów niż w innych jednostkach (chyba tylko Katowice mają podobny przemiał jak stołeczna).
Jak pójdziesz do "stolycy" to licz się z tym, że będziesz musiał tam nieco odrobić zanim ktoś puści cie z powrotem do Rzeszowa.
Cała reszta się zgadza, tj. do KSP wezmą cie szybciej i z mniejszą ilością punktów niż w innych jednostkach (chyba tylko Katowice mają podobny przemiał jak stołeczna).
...
Napisał(a)
300zl bruttno ja mam informacje ze troche więcej ale moze ja nei mam racji
"Klękam tylko przed bogiem a tu go nie widzę"
...
Napisał(a)
eee Pany, do tego jest już temat, bo zrobi sie taki burdel jak kiedyś że były 3-4 tematy o jednym
ale mimo wszystko dzięki za info o nowej punktacji, reszta dyskusji w temacie
ale mimo wszystko dzięki za info o nowej punktacji, reszta dyskusji w temacie
...
Napisał(a)
Zapraszam do dyskutowania o Policji i tematy około policyjne do tematu "Aktualne testy do Policji...".Ten zamykam..
Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Poprzedni temat
Co zrobić - czy mogę się tak "zajechać"?
Następny temat
The War 3:Mike Tyson vs Buster Douglas
Polecane artykuły