Jestem Bartek, na forum szerzej znany jako Hekade

Większość mnie pewnie zna lub kojarzy ( a Ci którzy nie znają - poznają

Swoją przygodę z Kulturystyką zaczałem końcem 1 klasy technikum - jakoś 5lat temu przy wadzejakieś 59kg. Początek jak u każdego był cieżki, 0 wiedzy na temat diety, treningów i czegokolwiek. Dopiero potem moj starty dobry kumpel troche mnie naprowadził na poprawny szlak ale i tak przez około 2 lata wciąż błądziłem

Moim obecnym celem jest przygotowanie jak najlepszej formy do Mistrzostw Polski Juniorów w kat. do 75kg, które odbędą się 8-9 Października w Warszawie podczas międzynarodowych targów FIWE. Podczas całych przygotowań czyli okres ~3-4mscy i redukcji ~4-5msc do pierwszego startu będzie mi pomagał Adam Adamski - przedstawiac chyba nikomu nie trzeba. Jestem tez pewny ze współpraca będzie bardzo owocna i każdy coś bedzie mogł z dziennika coś wynieść dla siebie.Wszystko będzie dokładnie opisane

Data urodzenia: 29.12.1994
Obecnie waże 96kg przy wzroscie 174/5cm, a niżej zdjęcia formy z różnych okresów:
Pierwsze zdjecie oczywiscie na jakiejś tam pompie

a tu forma sprzed około 2 tygodni: zdjec niestety malo bo za kazdym razem zdj zamazane wychodziły i tyko te są okey.

coś sprzed pareu miesięcy jak to wyglądało gdzie bf był jeszcze znośny

jakis filmik z pompki na plecach

i coś tez sprzed dwóch tygodni ale juz po lekkim treningu, po cardio wiec bez pompy: na filmiku waga 95kg. z gory sory za muzyke ale to byle jaka z yt podstawiona

Ciaża oczywiscie przednia, ale jak tu ciazy uniknac po 700ww

Obecne wyniki siłowe:
WL: 145x5
Przysiad: 205x8 / 70x100kg
MC: 240x8
Wycisk na barki 100x8
Maxów nie sprawdzam, szkoda o kontuzje a na nia nie ma czasu

Co do trenignu to nie bede w pierwszej wypisce go umieszać bo plan sie u mnie dośc szybko zmienial, przewaznei 3-4tyg max i mi sie nudzi

Obecna dieta w dni treingowe wyglada tak:
1.Rano:
Colon C zaraz po przebudzeniu + probiotyki 3mld bakterii.
-200g jabłek (ok 3 małych, z naszych drzew )
-170g kaszy jaglanej
-8 białek jaj + 2 cale jaja / 250g fileta + 10g oliwy
+ 1g omega3, witaminy, koenzym q10, 2000iu Wit D. 5g Wit C. 5g Jabłczanu kreatyny
2. na treningu:
-25g carbo
-10g bcaa
3. Zaraz po treningu:
- 65g carbo
- 200g banana
- 170g rozgotowanego ryzu/kaszy jaglanej
- 50g białka
-5g kreatyny jabłka
4.1.5h -2h po treningu:
-225g ryzu / kaszy jaglanej
- 200g fileta + 100g schabu
5.
-170g kaszy gryczanej
-150g schabu + 150g fileta
6.
Colon C 20-30min przed posilkiem + 2mld bakterii
-50g ryzu/jaglanej
-8 zółtek,
-20g smalcu,
-15g oliwy z oliwek z 1.tloczenia na zimno
-10g oleju z orzechow wloskich
-20g oleju Lnianego
+1g omega3. 2000iu Wit.D, Minerały, Cynk 45mg(lacznie 60mg z mineralami z tabsow)
wychodziło około:
770ww
140t
240b (nie liczac roslinnego)
Kcal wychodził około 5400.
i tak przeważnie wygląda każdy moj DT. Czasem leci ryz a czasem zamiast niego kasza gryczana/jaglana/ziemniaki. Z innych źródeł nie korzystam wg. Nie jem żadnych porduktów które mają w sobie gluten, laktoze
W DNT kcal jest mniej i makro tez inaczej rotowane:
360ww
200t
200b
No to chyba tyle, na dniach jakoś postaram się wrzucic aktualne zdjęcia bezformia

Pozdrawiam wszystkich i zapraszam każdego do śledzenia