SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Potrzebna porada po dużej redukcji tkanki tłuszczowej.

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 824

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 35
Witam wszystkich! Jestem nowy na forum i proszę mnie potraktować łaskawie jeśli będzie coś nie tak ;)

Przejdę do sedna...

W młodości byłem chudy jak patyk i w zasadzie mogłem jeść wszystko. Potem miałem małe problemy i trochę mi się przytyło (pizza etc.) i osiągnąłem wagę 105.8 kg w wieku 19 lat i wzroście 187cm. Nie mogłem na siebie patrzeć więc postanowiłem się odchudzić. Teraz mam nadal 19 lat i 187cm wzrostu ale ważę 76kg. Jest to duży spadek, ale robiłem to bardzo nierozsądnie ponieważ głodziłem się i mój organizm był bardzo osłabiony przez co chorowałem. W ciągu mojej 5 miesięcznej diety miałem 2 razy zapalenie płuc i 3 grypy mimo, że był to okres letni... Dostawałem antybiotyki które trochę zniszczyły mi wątrobę itd. W sumie straciłem około 30 kg, ale nie polecam nikomu takich diet ;) Teraz czuje się już bardzo dobrze i chcę wziąć się za ćwiczenia ... No właśnie ;p i tu moje moja prośba do was... Czy mógłby mnie ktoś naprowadzić na jakieś dobre, sprawdzone linki z treningami lub polecić mi coś od siebie? Chciałbym przybrać trochę masy mięśniowej a następnie powoli redukować tkankę tłuszczową w celu uwidocznienia zarysów mięśni (dobrze to ująłem xD ?). Dzięki z góry!

Waga: 76

Wzrost: 187

Cel treningowy: Przybranie masy a następnie rzeźba.

Staż treningowy na słowni: Zerowy.

Uprawiane inne sporty: Brak.

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): full siłownia.

Dieta: Do ustalenia. (Wcześniej rygorystyczna spadek ze 106kg do 76kg).

Przeciwskaznania medyczne: Nie mogę zbyt obciążać wątroby.

Zażywane suplementy: Brak.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1625 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 12063
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Następny temat

Bieganie, ból w oklicy barków

Obnizka