SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady na 'klopotliwe' posilki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3114

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 223 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2164
kilka porad ulatwiajacych spozywanie uciazliwych, a zarazem waznych dla kazdego kulturysty, posilkow:

Jak jeść twaróg?:
* w przypadku, gdy jesteśmy na masie - można zmieszać z dżemem, miodem oraz dodać trochę śmietany dla lepszej konsystencji
* czysta redukcja - polecam wrzucenie kostki chudego twarogu i ok. 200ml wody oraz zmieszanie wszystkiego w miksere - połączenie może wydać się dość dziwne, ale w smaku przypomina kefir/jogurt naturalny... poza tym płynna forma ułatwia spożywanie produktu, a twaróg przygotowany w ten sposób traci dużo ze swych, obrzydzających wielu adeptów kulturystyki, walorów smakowych
* dieta tłuszczowa typu CKD - całkiem niezłe jest połączenie twarogu z serem feta [na 100g twarogu stosujemy 50g fety]

Co zrobić, gdy na widok ryżu/makaronu/kaszy wstepuje w Ciebie uczucie obrzydzenia?
* dodaj trochę sosu! - takie sosy w słoikach typu uncle bean's itd. są doskonałym rozwiązaniem na poprawę smaku potrawy, a jednocześnie nie zawierają dużych ilości kalorii
* papryka słodka/czosnek/oregano - te przyprawy powinny być niezbędne w Twej diecie, kalorii to to nie ma w ogóle, a na apetyt działa jak prawdziwy afrodyzjak

Męczy Cię ciągłe spożywanie owsianki?
* dodaj trochę rodzynek, trochę kakao albo pół torebki cukru waniliowego... jak tylko poczujesz ten zapach od razu pogodzisz się z owsianką!

Co zrobić by mięso, czy ryba nie były takie mdłe?
* proponuję zastosowanie marynaty i dokładne posypanie ją mięsa [wcześniej można obtoczyć w jajku, by się lepiej trzymała]... potem zawijamy w folię i grillujemy, albo smażymy na oliwie/Pamie, w ostateczności gotujemy
* przydatne są też sosy w słoiku, które możemy stosować nie tylko do ryżu, lecz i na koniec do samego mięsa

Jak się zabrać do tuńczyka w sosie własnym?
* w diecie na masę - gotujemy makaron razowy, wsypujemy do miski, do tego wsypujemy tuńczyka, póki makaron jest jeszcze gorący można wtarkować trochę żółtego sera, posypujemy wszystko dużą ilością papryki słodkiej oraz polewamy oliwą z oliwek - dokładnie mieszamy, odczekujemy chwilę i amu!
* redukcja - siekamy drobno ogórek kiszony, wsypujemy do dużej miski, dodajemy tuńczyka, dodajemy do tego mieszankę groszku z fasolą w słoiku [może być też tam kukurydza, marchew], zalewamy jogurtem naturalnym i dokładnie mieszamy

Jak pić oliwę z oliwe, olej lniany, tran?:
* rozpuśccie Vitellę/Pluszza/Cokolwiek, co ma smak i nie jest słodzone cukrem [może być też Cola light, ze względu na to, że bardzo skutecznie zabija smak!]
* wlejcie do jakiejś małej szklanki odpowiednią ilość oliwy z oliwek
* weźcie dwa mocniejsze łyki sporządzonego napoju
* potem od razu jednym mocnym haustem wypijcie oliwę i zapijcie ją szybko sporządzonym [tudzież kupionym ] wcześniej napojem

zrodlo: kif.pl

Zmieniony przez - _uk w dniu 2006-08-05 22:29:26

Zycie zaczyna sie po 40-tce.. w lapie :P

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 88 Napisanych postów 6889 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 100566
ty dobre z paru zeczy skorzystam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
saib__ ZASŁUŻONY
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 20425 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 84403
Mi też się podoba.

Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 10140 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 38672
praktyczne... SOG
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3579 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 43326
SOG, a twarog to u mnie tylko z miodem podchodzi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3645 Napisanych postów 62470 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 676016
Wystarczy troche wyobrazni

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 10215 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 55545
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 96 Napisanych postów 2782 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 15058
Makaron z tuńczykiem - bardzo fajna sprawa, ja stosuję sos serowy własnej roboty z sera topionego (rozpuszcza się ser topiony w mleku, dodaje troche startego sera żółtego+przyprawy i leje po makaronie). Tuńczyka wcześniej rozdrabniam w misce z łyżką oliwy, dodaję do gorącego makaronu, polewam sosem i wsuwam.

Zmieniony przez - Khaine w dniu 2006-08-06 11:40:53
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 127
Elegancka sprawa, może wreszcie wezmę się z twaróg, bo dotychczas to jakoś mi nie przechodził. Sog

"Gdy zginie jeden to tragedia, a gdy zginą tysiące to tylko statystyki."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 200 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2152
Nie wiem czy dziwny jakis jestem ale jakos nie mialem nigdy problemu z tym "kłopotliwym" żarciem... Wpieprzam wszystko aż miło
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 847 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12429
Jedzac codziennie to samo trzeba poprostu jakos urozmaicac. Inaczej by zbrzydlo. Sog dla przepisywacza

This world so trife, Your money or Your life

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

jajecznica

Następny temat

dietka masowa, oceńcie

Zestaw 1