Szacuny
19
Napisanych postów
573
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5794
Witam ponownie wszystkich!
Zawsze podobały mi się wielkie umięśnione łapy - duże barki oraz wielkie bicepsy/tricepsy. W moim wypadku uważam że powinny być nieco większe w stosunku do reszty ciała, bo tak mi się podoba i chciałbym nieco w nie dopakować bardziej, niż w resztę ciała.
Mam w ramieniu 44cm.
Od początku tego roku trenowałem barki w poniedziałek żeby je dobrze skuć i trenowałem je raz w tygodniu, razem z tricepsem. (split)
Może jakieś wskazówki, sprawdzony trening, porady, odnośnie osiągnięcia mojego celu, czyli trening z priorytetem na barki i ramie.
Szacuny
19
Napisanych postów
573
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5794
ok już wiem po tym filmiku o co chodzi ;] to będzie działać na całosc barków czy raczej tylko na przód? bo na przód zacząłem od tego tygodnia robić osobne ćwiczenie
Szacuny
4
Napisanych postów
1904
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
14939
nie wiem czy ci pomogę ,jak robiłem bary to łączyłem z tricepsem. Zawsze stosowałem proste ćwiczenia ,ale mocno obciążające np wycisk z klaty/push press /wycisk zza głowy (naprzemiennie) + coś na tylne aktony , na triceps dawałem pompki na poręczach i pompki tyłem w opadzie tułowia ,ew prostowanie ramienia w opadzie tułowia i powiem szczerze ,że po taki treningu bary były olbrzymie ,a łapa też rosła. Barki zdecydowanie odstawały na + względem ciała . to nie gotowy trening (zresztą na pewno to wiesz ) ,tylko zbiór ćwiczeń ,które moim zdaniem pomogą ci coś tam nadgonić .
pozdrawiam ,jak coś to zjechać mnie
Szacuny
19
Napisanych postów
573
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5794
mogę ćwiczyć 4 razy w tygodniu (niekiedy wyjątkowo 3, to nogi robię poza siłownią), ale może jakiś trening który wspiął by na wyżyny moje barki i ramiona
Szacuny
11082
Napisanych postów
51083
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
ja proponuje powalczyć 6-8 tyg takim planem:
Push Press Rampa 6 - jako głóny łańcuch liftu
High Pull Rampa 8 - jako ćwiczenie wzmacniające/dynamiczne
Unoszenie bokiem 4x10 - jako dodatek na głowe boczną
Unoszenie w opadzie lub Face Pull lub Odwodzenie w tył na maszynie 4x10 - jako dodatek na głowe tylnią
możesz zrobć tył barków na koniec treningu pleców, lepiej wchodzi
Szacuny
19
Napisanych postów
573
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5794
zaraz zobaczę o co dokładnie chodzi z 'rampą' oraz dokładnie jak wykonuje się owe ćwiczenia.
kłeszczyn1 - czy po takim treningu jak zaproponowałeś rozpyerdoli moje barki tak że bedą mogły wybuchnąć?
kłeszczyn2 - jak lepiej łączyć - barki + triceps i plecy + biceps? czy barki + biceps i plecy + triceps? [dodam tylko że barki robię w poniedziałki, a plecy we wtorki i wydaje mi się że nie powinno sie robić bicepsa dzień przed plecami, ale wolę zapytać, bo duża łapa to priorytet]
kłeszczyn3 - na pewno robić tego "high pull"? jest bardzo wiele opinii że to bardzo kontuzjogenne ćwiczenie. Czy pozwoli mi ono oprócz wytrzymałości i dynamiki, dać bodziec do stworzenia olbrzymiej masy mięśniowej?
[pierwsze ćwiczenie muszę zamienić na wyciskanie siedząc]
kłeszczyn4 - ile powtórzeń w piątek i ile w szóstej serii rampy6?
kłeszczyn5 - czy do pierwszego ćwiczenia - w moim przypadku wyciskania siedząc - również mam zastosować rampe 6 żeby je doku*wić ostro?
Zmieniony przez - DaRK666 w dniu 2011-05-10 12:36:28