Dieta ; ograniczanie McDonalda , Chipsów itp itp do minimum.
Picie kefirów i jedzenie twarożków 4h przed treningiem , 5 posiłków dziennie , na śniadanko micha płatków , plus 1h przed treningiem węgle. ( postęp w miesiąc 3kg przytyłem )
Cel ; moim celem jest zejście poniżej 4:30 na dystansie 1500m
plus pobocznym celem jest przygotowanie się do biegu na 10km
Uwagi ; Mogę trenować codziennie wliczając : wtorek , czwartek jako dni w których trenuję w klubie plus niedziele mecze . Za dużo się nie męczę stojąc na bramce

Siłownia ; raczej u mnie to rekreacyjnie raz w tygodniu na WF. Częściej robię po lekkim treningu pompki , brzuszki , podciąganie , grzbiety itp.
A teraz plan dotychczasowy wykonywany od 4 tygodni :
postęp ( drugi tydzień ok.3,3km czas 10:41 , trzeci tydzień ok. 3,3km 10:27 mniej zmęczony niż w poprzednim , czwarty tydzień 3 miejsce na zawodach , czas nie mierzony przez własny nie ogra

Wcześniej budowałem kondycję po kontuzji. A przed kontuzją muliłem i łupałem kilometry od grudnia do lutego , kwiecień powrót do biegania i w maju trening który jest przedstawiony na dole.
Pn - siła biegowa
Wt - piłka nożna + ćwiczenia ręce
Śr - 30-45 minut truchtu + kilka szybkich przebieżek trwających 30s
Cz - piłka nożna + ćwiczenia brzuch
PT - Beztlenowy ( 500m + 500m ) lub tlenowy
SB - Rozbieganie 60 minut
Ndz - Mecz
+ zawsze rozgrzewka ( 15 minut truchtu przy intensywnych treningach + ćwiczenia gimnastyczne skipy , wymachy , cwały , przeplatanki ) i po treningu rozciąganie.
Jeśli możecie powiedźcie co mogę zmienić , dodać , poprawić.
Dziękuję za pomoc.